In de derde week van het nog verse 2005 staat in De Winkel van Sinkel in Utrecht de negende editie van ROCKIT op het programma.

Net als bij de Rockit van 27 november vorig jaar, die erg goed bleek, zo vond het aanwezige publiek, is deze maal weer een lid van de Kanzleramt-clan uitgenodigd: Johannes Heil. Na zijn onnavolgbare live-optreden op het Free Your Mind Festival in mei 2004 was het voor de organisatie alleen nog maar de vraag wanneer en niet óf men hem nogmaals zou boeken. De man blijft continu strooien met uitermate melodieuze technoplaten, en schuwt het niet om onder pseudoniemen hetzelfde te doen in de wat minder bekende hoeken van dance-land. Hij staat bekend om zijn live-sets en dat is dan ook hetgeen wat hij in De Winkel zal weggeven: Technolectro on the rocks!

Frank Lorber, de andere Duitser, houdt er nauwe banden op na met Cocoon, de stal van Sven Väth, waar hij al meerder releases op zijn credo heeft. Verder is hij druk in de weer met Victor Sikora, met wie hij op Nummer onlangs een serie EP’s heeft gemaakt. Dat hij niet stil zit, blijkt ook uit een andere samenwerking die hij onlangs succesvol afrondde: Projekt 69 met, jawel, Johannes Heil. De twee liggen elkaar qua stijl dan ook meer dan goed.

Tot slot heeft FCA-Music besloten om Benny Rodrigues, de ROCKIT-resident, deze keer niet te laten openen, maar af te laten sluiten. De afgelopen tijd kwamen deze verzoeken vanuit het publiek en via de mail op het kantoor. Daarbij komt dat hij zich al meerdere malen elders op deze manier heeft laten gelden, dus waarom in De Winkel van Sinkel niet?

Met deze ingredienten belooft 22 januari in De Winkel van Sinkel een mooie avond te worden. De voorverkoop is ook al gestart. Kaarten kun je halen via je mobiel, Beep! (www.beep.nl) en de Ticketbox verkooppunten. Deze keer geen kaartverkoop bij de reguliere adressen.

Comments

  • jonathank

    23 January 2005

    voor mij een beetje tegenvaller, J.Heil live. Geluid niet echt dynamisch. Sfeer was wel goed. Maar J Heil ook niet veel contact met publiek, beetje jammer toch.

Comments are closed