phono

Phonocult, een gloednieuw concept dat zijn maagdelijkheid verloor op 17 december 2004. Op deze allereerste editie waren Jussi Pekka en Luciano uitgenodigd om de draaitafels te komen beroeren. In club Silly Symphonies ging het dak er goed af en de organisatie kon terugkijken op een geslaagt debuut. Tijd voor de tweede editie dus!

Op de eerste clubnight van 17 december was de eer aan Sander Baan om te dienen als appetizer voor het dubbele hoofdgerecht bestaande uit Jussi Pekka (Finland) en Luciano (Chili). Toen Jussi om een uur of één de dj booth overnam van Sander Baan, zat de stemming er al goed in. Onze Finse vriend zorgde er in no time voor dat iedereen lekker los ging, en menigeen betreurde het dat hij al (!) twee uurtjes later de floor aan Luciano gaf. Maar die treurnis duurde niet lang, de import-Berlijner met 100% Zuid-Amerikaans bloed zette een diepe , warme en niet al te minimale set neer waardoor het publiek constant in beweging bleef. De perfecte atmo(sfeer) had van begin tot eind een continu hoog niveau op deze Phonocult première . Dat belooft wat voor de volgende editie op vrijdag 11 februari met niemand minder dan Tobi Neumann en Gabriel Ananda als main acts!

TOBI NEUMANN (COCOON)

Voor de grootste artiesten in de Duitse dancescene heeft dit technische wonder producties ondersteund en gecreeerd. Als het duo Glove met Thys Mynther heeft hij op de toonaangevende labels Playhouse en Cocoon records kwaliteit geleverd met de tracks Wunderbar en DroggenKontrolle. Hij is veelgevraagd om vele topreleases te remixen en is de drijvende kracht achter de duitse electropunkgroep Chicks On speed. Vele nominaties voor beste productie en beste remix staan er al achter zijn naam en met de Chicks on speed heeft hij de hitlijsten opvallend bestormd. Met de hit 'Kaltes klares wasser' heeft hij zelfs de titel behaald van best verkopende vinyl release. Met de bijna tien jaar ervaring achter de decks en de kwart eeuw ervaring in de muziek bevind hij zich werkelijk in het hart van de Duitse techno, electro en minimal scene. Ondanks of dankzij zijn uiterlijk als computertechnicus bezit Tobi een uitzonderlijk charisma die op de hoogtepunten in zijn sets het kippenvel laat verschijnen bij velen op de dansvloer. Een set van hem is een reis door zijn electronische belevingswereld en Phonocult geeft je de kans om daarin zijn reisgenoot te zijn.

GABRIEL ANANDA (KARMAROUCHE, TREIBSTOFF)

Na jaren van ervaring met produceren en het vinden van de juiste formule van beats, samples en inventieve vernieuwende geluiden is hij de laatste periode echt op gaan vallen. Het winnen van de 'Groove Magazine' publieksprijs voor beste live-act is een teken aan de wand dat het technopubliek in Europa Gabriel Ananda in zijn hart gesloten heeft. De veelzijdige releases blijven elkaar dan ook stuk voor stuk overtreffen, het diepe sferische 'Atropa Belladona' EP op Karmarouge was daarmee het eerste echte wapenfeit. Sussholz was later in 2004 de ware zomerhit gevuld met een energie die uitermate effectief bleek op de dansvloer en overladen is met crossover elementen van electro, techno, minimal en house. Een ware bevestiging van zijn kwaliteiten en een unieke handtekening van Gabriel die qua producties niet in een hokje te plaatsen valt. Zijn recent uitgebrachte album 'Tai nasha no Korosha' op Karmarouge is daarom ook geen monotoom geheel met veel op elkaar gelijkende producties maar een parel van veelzijdigheid. Ook na vele malen luisteren blijft het nog steeds een ware ontdekkingsreis. Naar aanleiding van zijn album release doet hij nu Nederland voor het eerst aan en is Phonocult de organisatie die dit zeer exclusieve optreden mogelijk maakt.

SANDER BAAN & BRANS (PHONOCULT, CONFUSED)

De initiators van Phonocult zijn net als de voorgaande editie gastheren van de nacht. Zij zullen ervoor zorgen dat de juiste toon gezet wordt voor de buitenlandse headliners en het publiek de perfecte cocktail van juiste tracks serveren. De ervaring van beide mannen is hier van belangrijk ingredient. Sander Baan heeft als ex-resident van Club Harpune in Dusseldorf met Tiefschwarz, Steve Bug en Luciano achter de decks gestaan. Tientallen clubs in Spanje, Belgie, Duitsland en Nederland zijn al het getuige geweest van zijn 'deep funky electronic house music'. Branz is in de afgelopen jaren onmisbaar begrip geworden van Den Haag. Op veel locaties en feesten was hij van de partij, en meerdere malen heeft hij een area gehost op Integrate.Met zijn recordstore Confused heeft hij de juiste formule gevonden om het juiste vinyl te ontdekken en het neusje van de zalm op DJ gebied voor zijn projecten te boeken. Sander en Branz zorgen voor een frisse wind in
de hofstad en zullen de stijgende lijn in kwaliteit vast houden met hun Phonocult concept.

CONFUSED MINIMAL TEAM (PHONOCULT, CONFUSED)

Clicks, minimalisme, creativiteit, mystiek en originaliteit zijn de kernpunten van de tweede area op Phonocult.
Het Confused minimal team zal het uiterste vergen van hun liefde voor minimalistische geluiden. Het zal Een streling worden voor gehoor en geest. De intieme uithoeken van clicktechno en minimal zullen worden verkend en voor diegene die er voor open staan zal de subroom een interessante plek zijn om fysiek tot rust te komen en de geest een dosis genot toe te dienen.

INFO

Phonocult @ Club Silly Symphonies
Vrijdag 11 februari 2005
Club Silly Symphonies, Grote Marktstraat 10, Den Haag
Line up: Tobi Neumann, Gabriel Ananda, Branz, Sander Baan
Tijd: 00:00 - ???
Tickets: ¤ 7,50 presale (ex fee), ¤ 10,- door
Voorverkoop:
Confused Recordstore
van Diemenstraat 128-130
2518 VE Den Haag
Tel: 070-3608507

Club Silly Symphonies
Grote Marktstraat 10
2511 BG Den Haag
Tel: 070 3123610
Reservering kaartjes: Kaartjes kunnen gereserveerd worden door een emailtje te sturen naar ticket@phonocult.com. De kaartjes dienen uiterlijk een dag voor het feest te worden opgehaald bij 1 van de 2 voorverkoop adressen.