technootjes

2004 was een goed jaar voor Groningen wat feestjes betreft. 2005 moet nóg beter worden en daarom beginnen ze in het hoge Noorden het jaar maar gelijk goed met een knaller van een line-up! Niemand minder dan Matthew Dear en de in Nederland debuterende Dinky zullen de Simplon vullen met hun minimale sounds.

Het is weer tijd voor Technootjes! Ook in 2005 zijn we er voor de liefhebbers! Op zaterdag 5 februari beginnen we het jaar met een speciale editie. Wederom is Simplon als de vertrouwde locatie hiervoor uitgekozen!

Voor deze speciale editie is niemand minder dan Matthew Dear overgehaald naar Groningen te komen. Deze Amerikaan uit Detroit wordt beschouwd als een van de beste nieuwe technoartiesten van de US of A! Afgelopen zomer, tijdens het Mysteryland-festival, wist hij de organisatie van Technootjes er van te overtuigen dat hij een van de beste live sets heeft van de minimal techno scene! Daarnaast is Matthew ook een briljante producer. Zijn debuutalbum ‘Leave Luck To Heaven’ en ‘Backstroke’ (Spectral/Ghostly International) werd wereldwijd bijzonder lovend ontvangen.

In de grote zaal maakt vanavond ook DINKY haar Nederlandse debuut. Deze Chileense schone, tegenwoordig woonachtig te Berlijn, heeft afgelopen jaren een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Ze heeft al vele producties gedaan op labels als Traum, Sonic Groove, Carpark, Kanzleramt en Bpitch Control. Maar haar bekendste productie is wel ‘Acid In My Fridge’, vorig jaar verschenen op het Cocoon Recordings label en afgelopen zomer een hit. Haar producties krijgen support van namen als Ritchie Hawtin, Villalobos en Tobi Neumann. En op het Sonne Mond Sterne Festival, afgelopen zomer, maakte ze veel indruk met haar live set. Zo ook bij de organisatie van Technootjes. We zijn dan ook trots DINKY te verwelkomen op deze editie! Technootjes residents K.Cee en Miguel zullen deze twee live sets aanvullen op de van hen bekende wijze.

In de bovenzaal opent Olivier het feest. Deze Duitse dj woont nu al een tijdje in Groningen. Daar is hij een bekende local dj geworden, die in de Kult zijn eigen feesten organiseert en op veel lokale feesten zijn Duitse minimal draait. Technootjes residents William S en Orchid hebben natuurlijk geen introductie meer nodig. Met deze twee lokale helden is het altijd feest!
Technootjes wenst u een smakelijke voortzetting toe in 2005!!

Zaterdag 5 februari

Technootjes@Simplon

Lineup:

Matthew Dear (live) (Ghostly International /US)
DINKY (live) (Traum, Cocoon; Berlin /Chile)
William S (Technootjes)
K.Cee (Technootjes)
Orchid (Technootjes)
Miguel (Technootjes)
Olivier (Kult)

Simplon; Boterdiep 69, Groningen

Time: 24:00 – 6:00 hours
Presale: 12 e. (excl fee) / at door: 13 e.

Presale:
Online kaarten reserveren: www.simplon.nl
De Jongens van; Steentilstraat 10
Plato; Oude Ebbingestraat 41

Comments

 • Heinos

  Heinos

  21 January 2005

  Vet feestje! Groningen is me vorige week ook zeer goed bevallen. Als ik niet zo keihard blut was zou ik er best een bezoekje aan willen wagen.

 • Chris

  Chris

  21 January 2005

  Inderdaad een mooie line-up!
  Dinky al eens gehoord op SMS en dat beviel me wel!

  Het is eigenlijk elke keer hetzelfde met Technootjes, wil er graag heen, maar vind groningen wel ver… Deze keer ben ik ook nog op wintersport 5 februari dus zit het er al helemaal niet in. Dus zeg ik zoals elke keer: Volgende keer beter? 8-)

 • blacksmiley

  28 January 2005

  :wave: hey cool simplon :dj: ben ik regelmatig te vinden ik weet niet of ik de 5de naar simplon ga ik vind GOA in krobbswolde ook wel wat de 26ste.of ga ik naar allebij??
  :listen: ik ga eerst a.s.zaterdag. naar InstandTechno in huis de beurs:p

Comments are closed