Oudejaarsavond, traditioneel de avond van veel harde knallen en champagne, maar ook de avond waarop menig feestje georganiseerd wordt. Zo zullen er ook flinke knallen te horen zijn in het Leidse Groenoord Plaza, maar niet van het vuurwerk. Pompende bassen, van maar lieft vier verschillende stijlen in vier zalen, zullen om je oren gesmeten worden. Meer dan 25 dj's en live-acts zullen je deze avond het nieuwe jaar on begeleiden. Groovetrackers . com is er bijna ingeslaagd alle deejay's die op dit event komen draaien 5 vragen voor te leggen. Kijk samen met alle "dance into 2005" deejay's terug naar 2004 en kom erachter wat we niet mogen missen 2005. Klik hier voor de special.

Oud & Nieuw is doorgaans een moeilijk feest. Waarheen, welke dj’s, hoeveel geld mag het kosten? De Leidse organisatie Electronic Entertainment brengt dit jaar de oplossing. ‘Dance into 2005’ wordt een dance-evenement met 4 verschillende stijlen muziek in evenveel zalen in het Leidse Groenoord Plaza.

Vergis je niet, de Leidse Groenoordhallen zullen niet het toneel zijn van dit feest. Om de sfeer te behouden heeft de organisatie gekozen voor de kleinere zalen van Groenoord Plaza, met ruimte voor maximaal 2.000 bezoekers, waar verspreid over vier area’s de meest interessante dance-stijlen van dit moment te horen zijn.
Denk aan de hippe electroklanken van Terry Toner en Herr Arter in de ene zaal, tegenover straffe technobeats van Jerome en Damian Keane in de andere. Of de eclectische mixen van het Leidse dj-collectief All Hands On Decks tegenover de minimal-techno van Boris Werner en zijn MONO-collega’s een zaal verderop. Voor 30 euro krijgen bezoekers een line-up van meer dan 25 artiesten, zeker voor Leidse begrippen een ongekend aanbod.

Electronic Entertainment biedt met ‘Dance into 2005’ het grootste evenement in haar negenjarig bestaan. In de afgelopen jaren heeft deze party-organisatie zich al ruimschoots bewezen in het uitgaanscircuit van Leiden en omgeving, onder meer met het legendarische, tweedaagse, feest Technoville in de Leidse LVC.
Sinds kort houdt de organisatie zich ook bezig met het management van All Hands On Decks, een unieke samenwerking van vijf dj’s (Alwin, Red, Tomaschek, Paul Deal en Bas Veeren) die met zwaailichten, effecten en veel draaitafels een urenlange set neerzetten. Ze hebben er al velen mee uit hun dak gekregen, hun afsluitende set op Werfpop van deze zomer is niemand nog vergeten. Het nieuwe jaar belooft dan ook veel goeds voor deze dj-groep, die niet voor niets op ‘Dance into 2005’ alle ruimte krijgt om er, samen met de rest van de line-up, het ideale Nieuwjaarsfeest van te maken.


‘Dance into 2005’
Vrijdag 31 december, van 22.00 tot 07.00 uur in de Groenoord Plaza, Leiden
Toegang: 30 euro (ex fee)