In de donkere, laatste dagen van het jaar zie je overal veel lichtjes buiten. Gezellig, maar dat kan beter! De Stichting Yule, die zich ten doel stelt als platform een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kunst, media, technologie, filosofie en wetenschap op het gebied van het fenomeen licht, organiseert op 21, 22 en 23 december het Yule Festival in Amsterdam. Een interessant festival waarin de complexe relatie tussen licht en kunst centraal staat. Het festival wordt afgesloten met een slotfeest in de 11 met de minimale klanken van Akufen, Bart Skils en Joackim en natuurlijk veel visuals!
Je kan nu ook kaarten winnen voor dit festival!

Op 21 december, de langste nacht van het jaar, start in Amsterdam Yule, een ambitieus driedaags lichtfestival.

Meer dan tachtig projecten – met als uitgangspunt het thema ‘licht’ – zullende Amsterdamse binnenstad fel doen oplichten.
Met een rondvaartboot kunnen bezoekers van het festival het overgrote gedeelte van de installaties ervaren. In een route van ongeveer een uurvaren speciale Yule-boten langs projecties en illuminaties van gebouwen die een eenheid vormen met de muziek aan boord. Hierdoor wordt de bezoeker als het ware ondergedompeld in de audiovisuele kunstobjecten. (D.v.R.)
Tot in de verre omstreek is de hoofdstad het stralende lichtpunt in de donkere dagen. (Inter)nationale kunstenaars van wereldfaam laten hun licht schijnen op, in, door, en over de stad met de nieuwste technologieën op het gebied van licht, geluid en beeld.

Van lichts, clicks & cuts tot labbop
3 dagen lang ambient, minimal, dub en lichtkunst in de Oude Kerk in Amsterdam

Op 21, 22, 23 December wordt de Oude Kerk in Amsterdam een lichtkathedraal met ambient en minimal dub live optredens van onder meer Biosphere, Jan Jellinek, Pole, Richard Chartier en Andrew Pekler. Hiernaast worden er tijdens de drie avonden van 18:00 uur tot 23:00 uur lichtinstallaties geëxposeerd van Joost Rekveld, 7th DAY, Pipslab, Image Savant en Jeffer Egan. De concerten zullen starten rond 19:00 uur en de hele avond duren. De avonden zijn onderdeel van een nieuw grootschalig festival in Amsterdam: Yule, Festival van Licht. Drie dagen lang laten (inter)nationale kunstenaars van wereldfaam hun licht schijnen op, in, door en over Amsterdam, met de Oude Kerk als stralend middelpunt.

Closing party
Na 3 dagen lichtkunst in de Amsterdamse binnenstad wordt Yule, festival van licht, afgesloten in ‘11’. ‘Tiger Sushi’ Joakim opent de avond met een hybride mix van electronica met een zwaartepunt op minimalistische composities. Het VJ collectief E202 verzorgt de visuals die het midden houden tussen 3D graffiti-art en futuristische stedenbouw. Techno producer Afuken (Marc Leclair) zal de avond met zijn microscopische grooves verder verdiepen. Hij wordt ondersteund door kunstenaar en VJ: Scott Pagano, die met architectonische videokunst nauw aansluit bij Akufens sound. De avond wordt afgesloten door onze eigen ‘minimalist’ Bart Skils met een multiscreen VJ-set van Robotfunk die met zijn zelf ontwikkelde software Flowmotion ‘licht’ als uitgangspunt neemt voor zijn performance. De Pantoffeldiertjes zullen met behulp van een pan-tilt cam Robotfunk ondersteunen met videofeedbacks over 12 schermen.

Comments

 • Chris

  Chris

  10 December 2004

  Supervet!
  Ik ben benieuwd wat dit allemaal inhoudt. Ik weet nog goed die 'vj's' op Reactor die hele coole dingen met licht deden!
  https://www.groovetrackers.com/partys/pictures/pic/2348

  Ik wil sowieso naar dat slotfeest, maar eigenlijk ook wel een avond naar de grote kerk! Let's see what we can do! :)

 • nicole

  nicole

  11 December 2004

  En niet te vergeten de Architects of Air op het Museumplein, een must-do!

 • Eralda

  11 December 2004

  Ik ga sowiesoooooooooooo!!!

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  12 December 2004

  haaaaaa AKufen in die Niederlande !!!

Comments are closed