decompression 27-11-2004

Op zaterdag 27 november aanstaande start er een nieuw concept in het LVC in Leiden genaamd Decompression. Dit feest is een combinatie van techno, minimal en detroit. Voor deze eerste editie heeft de organisatie the British Murder Boys weten te boeken! Daarnaast zijn onder andere de Fransman Mathieu Q en de Nederlandse Size uitgenodigd.

Goed nieuws in deze roerige tijden. Zaterdag 27 november kan je het allemaal even los laten bij Decompression in het LVC!

Leidens jongste technoavond pakt meteen goed uit. Technopioniers British Murder Boys zetten hun offensief in op de dansvloer van de grote zaal. Het is lang geleden dat de sleutelstad is aangedaan door een act van dergelijk kaliber. Deze Britten, tevens bekend als Surgeon en Regis, staan al jaren als twee van de meest baanbrekende strijders aan het stoerdere techno front. Samen verkennen ze het schemergebied tussen live act en Dj, de muziek manipulerend en vervormend totdat hun rauwe, maar energieke sound overblijft.
Jeff Rushin en Kim Wood staan hen bij in de beneden zaal. Kim Wood, één van de mensen achter Pure Audio, zal met zijn diepe opzwepende geluid het strijdveld klaarstomen. Jeff Rushin sluit de gelederen en zet zijn unieke 3 deck skills in om het karwei af te maken. Wie hem in actie heeft gezien op onder andere Technova weet waartoe hij in staat is!

In de bovenzaal is het andere koek. Daar kan de druk echt van de ketel. Op de klanken van minimal en Detroit kan men zich verliezen in de muziek. Allereerst treedt Dj Size aan. Bekend van Keytown Madness en Deep laat hij de techno even rusten en bewijst ook met minder zijn ding te kunnen doen. Mathieu Q neemt het stokje over. Deze minimale Fransman is een goede bekende in de Parijse clickhouse scene en zal nu Nederland verblijden met zijn unieke geluid. San Lee is resident van Absolute Super Sounds. Met een mix van Detroit house en knispertechno trakteert hij de bovenzaal op de laatste verwennerij.

Decompression

Lokatie: LVC, Leiden
Datum: 27-11-2004
Tijd: 23:00 - 05.00 / Let op: deuren sluiten om 02:00
Prijs: vvk 12,50 / deur 15,00
Website: www.decompression.tk

Beneden: Techno
British Murder Boys aka Surgeon & Regis (UK, Downwards | Counterbalance)
Jeff Rushin (Technova festival)
Kim Wood (Pure Audio | Decompression)

Boven: Minimal | Detroit
Mathieu Q. (Fr, Kartofeln/Kartofeln)
Size (Deep | Decompression)
San Lee (Absolute Super sounds)

Voorverkoopadressen:
Leiden: Cyber, J&T Records, VVV, Velvet
Amsterdam: Outland
Den Haag: Confused