knock out

In onze nieuwsectie wordt opmerlijk nieuws uit de dance scene geplaatst. Soms is de aankondiging van een feest dusdanig verpakt dat wij ervoor kiezen om dit ook als nieuws te bestempelen. Het nieuwe concept knock-out is zo'n aankondiging. Op zaterdag 25 dec (1e kerstdag) zal de 013 in Tilburg omgetoverd worden tot boksarena compleet met boksring en rondemissen! De muzikale invulling van de avond is voortgevloeid uit een samenwerkingsverbad tussen EC Records (Michel de Hey) , ExtremaMusic en HotKitchen. Op 11 december is mr. EC Records “Michel de Hey” himself te gast bij Edwin Diergaarde’s 3 FM in “Ministry of beats” (21.00-22.00). Hij zal dan alvast een klein voorproefje geven van wat er op “ Knock out” te verwachten valt.

EC RECORDS, EXTREMAMUSIC & HOTKITCHEN PRESENT "KNOCK-OUT!" AT 013 TILBURG


TILBURG – Op eerste kerstdag, zaterdag 25 December, slaan Extrema Music, EC Records en HotKitchen de handen ineen voor een nieuw concept genaamd "Knock-out!". Tijdens deze avond wordt het Tilburgse poppodium 013 omgebouwd tot een grote boksarena, compleet met boksring, rondemissen en bijpassende visuals van zowel Judocus (Slides-in-motion) als Nederlands beste vj-team “Photonic”.De muzikale invulling van “Knock-out!” staat in het teken van EC Records, ExtremaMusic en HotKitchen. Het Rotterdamse label EC Records werd in 1993 opgericht door Michel de Hey. Zijn belangrijkste reden voor de oprichting was de wereld te laten zien dat er ook andere muziek uit Rotterdam kwam dan de toen heersende clubmuziek. In de afgelopen jaren heeft EC Records zich ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende techhouse/technolabels. EC Records herbergt artiesten zoals Secret Cinema, Grooveyard, Michel de Hey, Coming Soon en Literon. Door klassiekers zoals ‘Watch me now’ van Grooveyard en Secret Cinemas ‘Timeless Altitude’ en bijvoorbeeld de dansvloerkrakers ‘White men can’t funk’ en ‘Ozonic’, heeft EC Records respect verdiend vanuit de dance/clubscene. Sinds de oprichting van EC Records worden de releases gedraaid door grootheden uit de internationale dj-wereld; van Sven Väth tot Carl Cox en van Mr. C tot Richie Hawtin.
Organisatie HotKitchen staat vooral bekend om haar vooruitstrevende feesten in de mergelgrotten van Kanne. De feesten, die al sinds 1998 worden georganiseerd, zijn iedere keer steevast uitverkocht. Voor de organisatie werd het tijd om de donkere spelonken van de grotten te verlaten en zich te oriënteren op de rest van Nederland. Ook is HK achter de schermen druk bezig met de oprichting van haar eigen HotKitchen-label bij ExtremaMusic. De eerste release staat begin 2005 gepland! Met bijdrages van onder anderen Nick-K, René Amesz en dé Jamie Anderson komt dat sowieso helemaal goed!

ExtremaMusic is de thuisbasis voor artiesten zoals Matthew Dekay, Gene Farris, Funk d'Void, René Amesz, Nick-K en Bart van Wissen. Daarnaast zijn er de labels Deep Records, DK Records, Deep Focus, Extrema Records en nu ook HotKitchen ondergebracht. Het afgelopen jaar is voor ExtremaMusic erg succesvol geweest, wat blijkt uit de groei van alle labels en de enorme toename in bekendheid van haar eigen artiesten!

Date: Saturday 25th of December

Location: 013 / Veemarktstraat 44 / Tilburg
Time: 22.00 - 4.00 h

Price: 10 Euro

Main area: Michel de Hey / Secret Cinema live / Jay Samual > (EC Records)
Bat Cave: ExtremaMusic presents Nick-K / René Amesz / Base > (ExtremaMusic)

Special visuals: Photonic (Extrema) & Judocus (Slides-in-motion)