Minimal doet het goed de laatste tijd. Tijd voor Sound architecture om de grote namen naar de Rotterdamse Off Corso te halen. De avond heet LESS = MORE en de namen liegen er niet om! Niemand minder dan Steve 'Pokerflat' Bug, Tobi 'I Love to play in Holland' Neumann en Luciano! De Liveset van Luciano al gehoord deze zomer? In Rotterdam draait Luciano een dj-set!
Ook voor dit feest kan je kaarten winnen hier op Groovetrackers!

Helden worden ze genoemd, alom aanbeden en hotter dan hot. We hebben het hier over de grootheden der minimale house en techno Steve Bug, Luciano en Tobi Neumann! Op zaterdag 4 september vind er in Off_Corso een Minimal Edition plaats van Sound Architecture genaamd, LESS = MORE.

Tobi Neumann is ongetwijfeld de drukste van de drie dat weekend. Vrijdagavond staat hij in de nieuwe CocoonClub, zaterdagavond in Off_Corso en zondagmiddag op het open-air event Green & Blue van Cocoon. Dit geeft des te meer aan hoe populair hij is. De lijst van clubs waar deze man heeft gedraaid is oneindig maar hij zal er trots op zijn om daar weer een club in Nederland aan toe te mogen voegen, want zoals hij onlangs op het Awakenings Festival zei, I love to play in Holland! Tobi is de man achter de vele tracks die hij geproduceerd of geremixed heeft voor albums van Chicks on Speed (Kaltes Klares Wasser, waarbij heel Duitsland los ging), Miss Kitten en 2Raumwohnung. En wie kent niet de klapper uit 2001 “Drogenkontrolle” die hij samen met Thies Mynther maakte onder zijn pseudoniem Glove.

De eerste dankbetuigingen zijn reeds binnen bij Sound Architecture voor het feit dat we de man van de onvervalste bleeps & beats met warme Zuid Amerikaanse invloeden naar Nederland halen, Luciano! Niet voor een live-set waarvan de meeste mensen hem kennen maar voor een heuse dj-set. Alles wat deze 26 jarige Chileen maakt of doet word door de internationale housescene met open armen ontvangen. Inmiddels woonachtig in Zwitserland en de hele wereld over reizend na het maken van succesnummers als “Orange Mistake” en zijn onlangs op Peacefrog uitgebrachte album Blind Behaviour. Zijn muziekstijl heeft zoiets mysterieus over zich dat het je verbaasd zal doen laten staan en de volgende keer wil je nog meer…Lucianooo!

Steve Bug is de oprichter van Poker Flat Recordings, wat sinds 1999 uitgegroeid is tot één van de meest gerespecteerde labels aller tijden. Overal in binnen- en buitenland volgen zijn fans hem, en die groep word maar groter en groter. Met zijn enorme drive rolt hij de diepste bassen uit zijn mengpaneel en staat hij vol overgave te draaien. Een aantal jaren geleden was hij zoals velen ondergebracht bij het boekingskantoor van Cocoon waarvoor hij ook een mix-cd maakte en tracks voor op de diverse compilatie cd’s. Tegenwoordig handelt het boekingskantoor Escorteaze uit Berlijn alles voor hem af. Of je nou naar zijn album “Double Action” uit 1999 luistert of naar zijn in maart 2004 verschenen EP “Future Retro 101”, je hoort hoe dan ook dat het Steve Bug is. Pure kwaliteit!

Natuurlijk wordt er deze avond ook weer gretig gebruik gemaakt van de lounge. Meestal valt er een soort tegenstrijd te vinden tussen de twee zalen. Behalve deze keer, want ook hier hebben we de beste minimal dj’s uit Nederland en België. Gehost door Minimal Eindhoven en met gast dj Melon uit Amsterdam. Minimal Eindhoven brengt naast Minidell, waar we de komende tijd nog veel van zullen horen, EL-P en Makcim mee. Melon is (mede)oprichter van vele avonden zoals Traffic en Mono en heeft onlangs nog op Speakerplay in de Heineken Music Hall gestaan.

Om twaalf uur ’s avonds gaat de grote zaal van Off_Corso open, met drie headliners betekent dit dat het er meteen één van de grootste namen op dit moment staat te draaien. Is het Luciano, Steve of Tobi? Zelden, of beter gezegd nog nooit stonden er zoveel minimal georiënteerde dj’s in Rotterdam, dus zet het in je agenda. LESS = MORE, Minimal Edition presented by Sound Architecture, zaterdag 4 September 2004, Off_Corso, Rotterdam.

Comments

  • Pieterrrrr

    20 August 2004

    ben erbij :P

Comments are closed