Dance Valley

Op de website van het Haarlems Dagblad is te lezen dat de organisatie van Dance Valley, UDC, bewust een grote knokpartij tussen rivaliserende voetbalsupporters heeft verzwegen. Alle ogen waren dit weekend gericht op dit grote dansfeest in Spaarnwoude. Niet raar dus dat ook dit onder de loep genomen wordt. Dat er steeds meer opstootjes plaats vinden op dancefestivals is geen nieuws maar de manier waarop nu zout in de wonden gewreven wordt is lichtelijk overdreven. De EHBO-coordinator heeft zich uitgelaten over de behandelingen van de bezoekers en niet over personeel. En UDC heeft vast en zeker genoeg ervaring om te weten wanneer in te grijpen en waneer niet.
Ben jij ooggetuige van dit "opstootje" geweest en wil je (anoniem) vertellen wat er in werkelijkheid gebeurd is? Mail: paul@groovetrackers.com

Een omvangrijke knokpartij tussen Haagse en Amsterdamse voetbalsupporters, afgelopen zaterdag tijdens Dance Valley, heeft festivalorganisator UDC bewust binnenskamers proberen te houden. Hoewel de veiligheidsmensen de zaak volgens getuigen niet in de hand hadden, werd ervan afgezien de beschikbare ME in te zetten.

Tientallen festivalgangers raakt bekneld tussen de rivaliserende supportersgroepen en moesten hevig geëmotioneerd wegvluchten. Een politiehelikopter cirkelde boven het podium en legde de ongeregeldheden vast. De vechtpartij werd pas beëindigd toen de de relschoppers van Ajaxzijde wegvluchtten in de mensenmassa. Er is niemand aangehouden.

De politie overwoog de gereedstaande mobiele eenheid in te zetten om de vechtenden te scheiden. De UDC-organisatie zou dat echter hebben afgeraden om escalatie van het geweld te voorkomen.

Na afloop van het evenement verklaarde een UDC-woordvoerder dat Dance Valley zonder noemenswaardige problemen was verlopen. De vechtpartij werd afgedaan als een 'opstootje'. In ieder geval één security-medewerker is door de EHBO behandeld. Maar de EHBO-coördinator verklaarde na afloop dat alleen bezoekers met blaren en wespensteken waren behandeld.

De UDC-organisatie was gisteren onbereikbaar voor commentaar. Politiewoordvoerder Van Loenen bevestigt dat de ME klaar stond om in te grijpen en dat UDC heeft besloten daarvan geen gebruik te maken. ,,Ik wil daar verder niet op ingaan. De verantwoordelijkheid ligt bij de organisatie.''

Uit de sites van de diverse supportersgroepen valt op te maken dat zij al jaren naar Dance Valley komen. Tot dit jaar leidde dat nooit tot problemen

Comments

 • Frank-NL

  Frank-NL

  11 August 2004

  Tsja, wat moet ik er van zeggen. Het is vaste prik op alle grote evenementen. Grote evenementen trekken nou eenmaal een hoop mensen die niet voor de muziek en de sfeer komen, maar alleen voor het "aanwezig zijn".

  Ik zou het als UDC zijnde ook niet aan de grote klok hangen, hoewel dit nu overkomt als stiekem verzwijgen en dat doet hun naam misschien nog wel meer schade.

  Gelukkig zijn er nog genoeg feestjes voor de échte feestgangers :)

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  11 August 2004

  wat hebben ze verzwegen dan? Deze journalist blaast alles op! Tenminste… hij is er niet achter kunnen komen dat er voetbalsupporters zo erg toegtakeld waren dat ze zich bij de EHBO moesten melden. Ook schrijft hij niet dat de security medewerker behandeld moest worden aan verwondingen…. misschien was hij ook wel gewoon gestoken door een wesp!

 • Frank-NL

  Frank-NL

  11 August 2004

  Ze hebben verzwegen dat er een zeer grote groep mensen met elkaar op de vuist is gegaan. Een vriend van me heeft er min of meer tussen gestaan en 'een opstootje' was het niet echt.

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  11 August 2004

  wat is een zeer grote groep? en wanneer is iets geen opstootje meer? Misschien ben ik een zeikerd maar wil in deze graag het tegendeel bewezen zien voordat ik meteen de woorden uit de mond van de Haarlems Courant geloof.

 • Frank-NL

  Frank-NL

  11 August 2004

  Wat ik begrepen heb is dat hij samen met z'n vriendin iedereen op zich af zag komen en dat een hoop mensen uit angst weggerend zijn. Hij is blijven staan en liet iedereen maar langs zich heen rennen. Maar het zal wel >50 geweest zijn…

  En twee supportersgroepen die elkaar te lijf gaan is iets meer dan een opstootje, een opstootje is 2 gasten die elkaar op hun bek slaan.

 • Heinos

  Heinos

  11 August 2004

  Als de ME al klaar stond om in te grijpen is het echt niet zo maar een opstootje geweest. Als dit dan wel zo afgedaan wordt door de organisatie vind ik het wel een klein beetje verzwijgen, heel begrijpelijk overigens. Die tievus hooligans moeten ze tegen een muur zetten, allemaal!!

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  12 August 2004

  reactie van politie:

  De politie meldde gisteren dat verhalen over de vechtpartij op Dance Valley door de media zijn 'opgeklopt'. Het zou zeker niet om honderd voetbalsupporters zijn gegaan, hooguit om een man of tien. ,,Ik keek live naar de beelden van de vechtpartij die de politiehelikopter uitzond'', vertelt politiewoordvoerder Wout van Loenen. ,,De knokpartij duurde nog geen vijf minuten, de onrust daarna nog een minuut of vijf. Beveiligers van Dance Valley traden goed op en vormden een linie om de boel tot bedaren te brengen. Bij voetbalwedstrijden heb ik heftigere toestanden gezien.''


  TADAA!!!!!

 • Heinos

  Heinos

  12 August 2004

  Vind het nog steeds een beetje raar hoor Paulus. Die vent zegt dat die bij voetbalwedstrijden ergere dingen heeft gezien, ja nogal logisch lijkt me! Dit is een feest en op een feest hoort helemaal niet geknokt te worden. Er wordt steeds vaker gedaan alsof deze twee dingen samen horen, heel erg naar!

 • JMKnies

  12 August 2004

  De krant heeft gelijk, tis wel echt een zooitje geweest. En dat er nooit iets eerder iets noemswaardig is gebeurd is ook onzin.

Comments are closed