mazzo

Housetempel de Mazzo wordt na 24 jaar bedreigd met definitieve sluiting door de komst van appartementen. De gemeente Amsterdam heeft andere plannen met het gebouw en daar moet blijkbaar alles voor opzij!
Het officiële persbericht van de Mazzo is nu ook binnen

Mazzo houdt op aan Rozengracht!

Met pijn in het hart moet club Mazzo melden dat zij zal vertrekken van haar oude stek aan de Amsterdamse Rozengracht. Het pand waar club Mazzo nu gevestigd is, wordt grondig verbouwd en krijgt een andere bestemming. Hierdoor is Mazzo gedwongen op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.

Maar liefst 24 jaar is club Mazzo aan de Rozengracht 114 gevestigd. In 1980 opende zij club haar deuren en ontving in een kleine kwart eeuw miljoenen bezoekers. Mazzo is daarmee een van de oudste clubs van Amsterdam en zelfs van Nederland. Talloze dj’s, muziekstijlen en uitgaanshypes zijn aan de club voorbij getrokken. Club Mazzo kende hoogte- en dieptepunten, zo overleefde zij een brand en een politie-inval en raakte, onder beleid van een nieuwe directie, de afgelopen jaren in rustiger vaarwater. Maar aan alles komt een einde, dus ook aan deze vaste waarde van het hoofdstedelijke uitgaansleven, want Mazzo houdt op aan de Rozengracht.

Wie nu nog van de laatste weken van club Mazzo wil genieten, moet snel zijn. Op 26 september a.s. zal Mazzo definitief de deuren haar sluiten. Om deze historische gebeurtenis niet ongemerkt voorbij te laten gaan, heeft Mazzo een bijzonder afscheidsprogramma samengesteld. Nog een keer zullen vele top dj’s hun kunsten vertonen tijdens de laatste weken van club Mazzo op de Rozengracht. Samen met het publiek zullen ze er een gedenkwaardige gebeurtenis van maken. Het is nog onduidelijk op welke wijze Mazzo als een Feniks uit haar as zal herrijzen.

Enkele high lights uit de programmering van de komende tijd: Zondag 5 sept. "Paleis soestdijk" (mazzo/more)- Vrijdag 10 Sept. "Border community" (James Holden) - Zaterdag 11 Sept. "Off The Record" o.a. Steve Rachmad, Cellie- Vrijdag 17 Sept: "Mono" o.a. Bart skills - 25 sept "Earth" o.a. Per. En natuurlijk nog een aantal verrassende avonden om club Mazzo in stijl te sluiten.
Mazzo in Amsterdam is to close its doors, due to the fact that the Amsterdam authorities have other plans with the building. In a few month's the club will be replaced for appartments.

After 24 years of underground clubbing the Mazzo will no longer be. But tomorrow the owners will announce their new plans, it is said that the Mazzo crew will take over club Panama in Amsterdam and give new life to the multi functional building.

Comments

 • Heinos

  Heinos

  19 August 2004

  Zou toch jammer zijn. Dé Mazzo hoort gewoon bij Amsterdam.

 • Chris

  Chris

  19 August 2004

  Belachelijk dit!
  DÉ MAZZO!!
  Begon net weer een leuke tent te worden nu er weer techno werd geprogrammeerd… :-(

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  19 August 2004

  echt te erg!!!

 • kwab

  kwab

  19 August 2004

  Volgende week vrijdag nog ff Mono dan! Wat een gare zooi dit zeg.

 • Lizzard

  Lizzard

  19 August 2004

  idd Chris! eindelijk weer techno in de programmering, gaan ze dicht :(

  binnenkort denk maar HET laatste bezoek brengen aan de mazzo

 • Heinos

  Heinos

  19 August 2004

  Idd Baukie!

 • Chris

  Chris

  19 August 2004

  Mono, altijd gezellig! &)
  Maar volgens mij is er 17 september nog een mono met de wighnomy brothers in de Mazzo!
  Dat wordt waarschijnlijk de laatste enneeuh… Alles moet op! ;-):D

  /edit officiële persbericht toegevoegd

 • Heinos

  Heinos

  3 September 2004

  Las dat Mazzo club Panama heeft gekocht en dat de Mazzo daar verder gaat?! Leuke tent wel de Panama iig…

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  4 September 2004

  Nope! Das niet waar! Het management van Mazzo heeft de Panama overgenomen om met hetzelfde concept als de voormalige panama door te gaan. Als het goed is gaan ze nog steeds op zoek naar een nieuwe locatie.

 • Goedie

  Goedie

  4 September 2004

  Per 1 september 2004 is Theater Nachtclub Restaurant Panama overgedragen aan een groep horeca-ondernemers. Panama zal voortgezet worden zoals het is opgericht: spraakmakende voorstellingen, bijzondere feesten, internationale DJ’s, fantastisch eten en perfecte bediening.

  De nieuwe eigenaren hebben René Vidal, de man achter het hernieuwde succes van de Mazzo, bereid gevonden om artistiek directeur Wouter Brave op te volgen. Direct al in september is door hem een voorproefje neergezet.

Comments are closed