my parade

english version: https://www.groovetrackers.com/productions/releases/67
My Parade is Ellen Allien’s 2de cd van 2004. Nu een mix compilatie, in tegenstelling tot de remix compilatie van januari, waarop zij weer bewijst een neus voor fijne platen te hebben. Een afwisselend album dat niet snel zal vervelen. Het neemt je mee van foute clubs tot aan donkere techno kelders en van de import Belg C.J. Bolland tot aan de in Stockholm woonachtige Ola Bergman. De mixcompilatie is uitgekomen op Bpitch Control (Berlin Pitch Control) dat ook een intiatief is van diezelfde Ellen Allien.

Vlak voor het opnemen van het album had Ellen Allien nog een mooie uitspraak: “i love techno! club me, i club you! dance with me, break with me, rock with me – in the end techno is my only friend. dream girl, dream boy..” Ik ben niet de enige die deze quote aan zal halen, de uitspraak slaat kant nog wal, is lachwekkend maar wel erg doeltreffend! Net als haar DJ sets, de mix technieken zijn soms hilarisch maar doen hun werk op de dansvloer en door de koptelefoon des te beter.

Kokon heeft, net als de vorige, de album hoes ontworpen. Alleen hierom zou je al een origineel willen hebben. Een knap stukje tekenwerk dat tot de verbeelding spreekt en meteen laat zien waarvoor Ellen staat: Niets alledaags!
De mixcompilatie begint met een nummer van maarliefst 8 minuten (Always van Midi Rain club vocal remix uit 1991), dit moet ze expres gedaan hebben. Een mix album waarop 8 minuten niet gemixt wordt, hoe verzin je het? Verdere pareltjes, tussen alle mooie platen in, zijn van Apparat (Cheap Thrills – Bpitch control), Ellen Allien zelf en Ola Bergman (Vulture's End - Newspeak)

Dat er veel werk op het album staat van het eigen label is niet raar. Ellen Allien is immers de meest verkochte/succesvolle artiest van dit Berlijnse label. Toch valt er genoeg te ontdekken. Wat te denken van een nummer van C.J. Bolland? Het nummer Mantra dat uitgekomen is op zijn lable Mole Records, dat wat meer perspectief biedt voor het experimentele. Of een nummer van de Zweedse Ola Bergman, nooit eerder van gehoord maar blij dat het mij in deze onder "oren" is gekomen.

Side info: Ola Bergman is een man, afkomstig uit Stockholm en heeft 2 eerdere release gehad op Newspeak: ”The Great Family Hotel” (nspk001/2002) en ”Pseudocarp” (nspk003/2003). Binnenkort komt er een derde 12” aan en zal er ook een CD verschijnen. One to watch!

Groovetrackers.com geeft dit album weg, kijk hier!

Comments

 • Chris

  Chris

  17 August 2004

  Super cool! Ben erg benieuwd naar de cd!

 • Marique

  Marique

  19 August 2004

  Ben benieuwd!!!

Comments are closed