solid grooves

Op vrijdag 3 september gaat er weer een nieuwe Solid Grooves van start. Deze keer is de line up lekker funky met Invite, Benny Rodrigues en Dave Angel. De timetable is bekend en de voorverkoop is begonnen. Lees verder als je meer wilt weten over de dj's.

INVITE 23:00 - 00:00
DJ Invite (Tim van Paradijs) begon al op vroege leeftijd met muziek; hij was 6 toen hij zijn eerste plaatjes draaide. Muziek is altijd belangrijk geweest voor hem, en toen hij in 1997 voor het eerst naar de beroemde Awakenings in de Westergasfabriek opende zich een nieuwe wereld voor hem; die van de techno. Vanaf dat moment wist hij dat techno zíjn muziekstijl was; vanwege de variatie en diversiteit die techno met zich meebrengt. Zijn interesse boog steeds meer naar donkere en monotone platen, vandaar dat zijn voorkeur ook uitgaat naar techno uit Engeland, Zweden en Japan.
Het draaien ging steeds beter en Invite begon demo-cd’s te maken. DJ Drifter kreeg er een in zijn handen en Invite mocht het proberen in de toenmalige Vloer in Utrecht. Dat beviel zo goed dat Invite steeds vaker boekingen kreeg en naamsbekendheid maakte in de technoscene. In 2002 was de boeking voor Teqnology zijn hoogtepunt van het jaar. Maar zijn beste jaar is zonder twijfel 2003. Boekingen voor Planet Rose (Doornroosje), Solid Grooves en feesten in Tsjechië, Slovenië en België volgden elkaar in hoog tempo op. Een grote droom kwam uit toen Solid Grooves Invite vroeg of hij de resident wilde worden.
Invite is net zoals elke dj ambitieus en wil zoveel mogelijk en overal draaien. Naast dit is Invite ook begonnen met het produceren van zijn eigen muziek, dat niet alleen uit techno bestaat maar ook andere stijlen

BENNY RODRIGUES 00:00 - 02:00
Benny Rodrigues is in zeer korte tijd geïnfiltreerd in het rijtje van de bekende gevestigde namen in de Nederlandse dance-scene. Deze Rotterdammer met Portugees bloed verstaat de kunst om de funk te gebruiken, de dansvloer vol te krijgen en de zaal aan zijn voeten. Hoewel bekend geworden vanwege zijn Funky (tech-)house, weet hij ook dat er zo nu en dan gewerkt moet worden en weet hij hoe hij dat bijltje moet hanteren, wat resulteert in een bijzonder stevige portie techno die boven alles goed verteerbaar blijft.
Inmiddels heeft hij op vele feesten in Nederland gedraaid (FFWD, Mysteryland, Innercity, Sensation: Black), maar ook op het zonovergoten Ibiza is hij een graag geziene gast om met z'n mixing skills het eiland op te zwepen op een techno golf die drijft op de funk.

DAVE ANGEL 02:00 - 04:00
De Summer of Love in 1988 betekende voor net zoals zoveel dj’s ook de doorbraak van de Engelse Dave Angel. Op het moment dat de acid house haar intrede deed was Angel dj bij een bekende piratenzender in Engeland. Zijn eerste muzikale daad – een remix van The Eurhytmics “Sweet Dreams’ was weliswaar controversieel maar wel meteen succesvol.
Hevig beïnvloed door de Detroit sound produceerde hij platen voor veel verschillende maatschappijen zoals Polydor/Love, OuterRythum, Fnac, Island, R+S, Outrage en Apollo. Ook is Angel verantwoordelijk voor de klassieker ‘Sea’s of Tranquillity EP’. Ook maakte Angel veel remixen voor o.a. Orbital, Carl Cox, Robert Armani, Juan Atkins, Roni Size, Underworld en nog veel meer. In 1995 kwam het debuutalbum van Angel uit: ‘Tales of the Unexpected’. Zijn tweede album ‘Globetrotting’ bevat hits zoals ‘Disco’ en ‘Funk Music’.
Na drie lange jaren begon Angel zich meer te concentreren op zijn eigen Label Rotation Records. Hierbij werden twee releases ( ‘Insights’ en ‘Excursions’) tot single van de maand verkozen (Mixmag). In 1999 werd de knaller ‘The Knockout EP’ eveneens verkozen tot single van de maand. Bij de lancering van de website trustthedj.com in 2001 was Angel een van de eerste dj’s die hiervoor aangetrokken werd. Hiervoor maakte hij een aantal mixcompilaties en schreef feestverslagen. DA02 van augustus 2002 is een bekend album bij de technokenners.
Angel legde in dit jaar de laatste hand aan zijn meest recente album ‘Picture Book’ met tracks van onder andere jazz legendes Roy Ayers en George Clinton.