DJ Tiësto

DJ Tiësto, de koning van de dancemuziek, draait tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene. Komende vrijdag (13 augustus) zal Tijs Verwest, zijn officiële naam, de sporters tijdens de Parade in het Olympisch stadion begeleiden met zijn muziek.

Ook optreden Holland Heineken House
Tiësto, dit jaar benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau, zal tijdens de Olympische Spelen ook een optreden verzorgen in het Holland Heineken House. Dat is het onderkomen van sportkoepel NOCNSF. De dj, die de afgelopen jaren alle grote prijzen won, treedt daar zondag 15 augustus op. Het management van Tiësto bevestigde zaterdag het optreden.

De Grieken waren echter niet blij met het naar buiten gekomen nieuws. Doorgaans zijn de verrichtingen tijdens de openingsceremonie tot het laatste moment geheim. Ook Tiësto viel onder de geheimhouding.

Openingsceremonie
De openingsceremonie wordt geheel geregeld door het bedrijf Jack Morton Worldwide Public Events. "De contacten zijn al een tijd geleden gelegd", laat het management van Tiësto weten. "Maar we zijn contractueel gehouden aan geheimhouding."

Topattractie
De Griekse choreograaf Dimitris Papaiouannou maakte er geen geheim van dat de Nederlandse ster een topattractie is bij de openingsceremonie. "Het was gedurfd van de organisatoren om hem uit te nodigen. Zijn moderne muziek past goed bij de jeugd van de wereld en de sporters zijn de jeugd van de wereld." Tiësto is momenteel al in Athene, waar de komende dagen flink geoefend wordt om de openingsceremonie gladjes te laten verlopen.

Comments

 • Heinos

  Heinos

  12 August 2004

  Ben geen fan van de muziek van Thijs, maar dit is wel heel erg vet voor hem!

 • Frank-NL

  Frank-NL

  12 August 2004

  Heel bizar, hier kijken echt miljarden mensen naar…

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  13 August 2004

  echt heel vet! kippevel!

 • Frank-NL

  Frank-NL

  13 August 2004

  Daar sta je dan, Breda's jongetje, verlegen indien niet achter de wheels, de Spelen te openen :r

Comments are closed