extrema outdoor 2004

Het terreuralarm dat is uitgegeven door de overheid leidt ook tot extra waakzaamheid bij grote evenementen. Directeur M. Mingers van dancefestival Extrema Outdoor, waar zaterdag in Best naar verwachting 25.000 bezoekers op afkomen, is extra alert. Vanaf het moment dat het terreuralarm uitging, heeft de organisatie extra veiligheidsmaatregelen genomen. "We hebben extra beveiligingspersoneel en een dubbel hekwerk met honden ertussen, zodat niemand ongecontroleerd het festivalterrein opkomt.''

TILBURG/EINDHOVEN - Het door de overheid uitgegeven terreuralarm leidt ook tot extra waakzaamheid bij organisaties van grote evenementen dit weekeinde in het land.

De organisatie van de Tilburgse Kermis houdt vrijdagochtend extra veiligheidsoverleg in verband met de terreurdreiging. De gemeente gaat om de tafel met alle betrokken deelnemers aan het evenement. "We gaan alles nog even nalopen,'' zei een woordvoerder van de gemeente Tilburg vrijdag.

De Tilburgse kermis is de grootste van de Benelux. Vorig jaar kwamen er in tien dagen meer dan een miljoen mensen. De woordvoerder wil verder niet ingaan op de eventuele terreurdreiging.

De organisatie van Extrema onderhoudt intussen nauw contact met politie en gemeente. Tot nu toe hoefde Mingers zich geen grote zorgen te maken, hadden ze hem verzekerd. Volgens de directeur zou de dreiging, die ook voor Noord-Brabant geldt, meer gericht zijn op andere locaties. Of de politie extra mensen inzet om zaterdag op het dance-evenement een oogje in het zeil te houden, hoort Mingers later op de dag.

De organisatie van het Strandspektakel, dat zondag en maandag op het strand van Den Helder plaatsvindt, houdt ook een oogje in het zeil. Ze verwacht vooral op de tweede dag 40.000 tot 50.000 bezoekers. Aanvullende maatregelen wegens het terreuralarm hebben de organisatoren vooralsnog niet genomen, maar ze bekijken de situatie per dag, aldus woordvoerder J. Roelofsen.

Grote publiekstrekker van het Strandspektakel is maandag een vliegshow met medewerking van Den Helder Airport. De deelnemers aan de vliegshow komen vanaf diverse locaties in het land aangevlogen, zei een woordvoerder van de Helderse luchthaven. Wat er gebeurt als tussen de deelnemende vliegtuigen plots een onbekend vliegtuig opduikt, is onduidelijk. De Marine wil in het kader van de veiligheid niet ingaan op haar mogelijkheden een dergelijke dreiging te neutraliseren

Comments

 • Heinos

  Heinos

  16 July 2004

  Groovetrackers crew aanwezig, dus als zondag deze site op zwart staat…….

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  16 July 2004

  aangepast

Comments are closed