Brabanthallen verbouwing

4 Elements zou dit jaar de Ahoy verruilen voor de Brabanthallen in Den Bosch waar UDC's Impulz indoor ook altijd gehouden wordt. Helaas moeten ze nu bekend maken dat 4 elements niet door kan gaan omdat de locatie nog wordt verbouwd en niet voldoet aan alle eisen.

UDC Events BV, de grootste Dance organisatie van Nederland, gevestigd in Pumerend en bekend van grootschalige evenementen als Strike One, Impulz Festival en Dance Valley, maakt bekend dat het dance event 4-Elements, dat op 4 september in Den Bosch zou plaatsvinden, geen doorgang kan vinden.

Oorzaak van het niet doorgaan van 4-Elements is gelegen in het feit dat de locatie van het event op dit moment wordt verbouwd en nog niet voldoet aan alle eisen. Het oude complex van de Brabanthallen wordt gesloopt. Over enkele maanden verrijst op het terrein van de oude veehallen een compleet nieuw eventcomplex van 8 hallen dat zijn weerga niet kent. De renovering van het project vordert gestaag maar met het slopen van de oude hallen is een belangrijke buffer die de geluidsoverlast moet tegen gaan verdwenen. Bovendien ontbreken alle noodzakelijke voorzieningen zoals stroom, toiletten en overige infastructuur en is het onmogelijk een UDC waardig evenement te organiseren. Met het oog op toekomstige dance evenementen in de Brabanthallen hebben de directies van UDC en de Brabanthallen daarom besloten het evenement 4 Elements te cancelen

Het is een domper voor het event dat enkele maanden geleden verhuisde van Rotterdam naar Den Bosch. Directeur Brian Bout hierover: "Na 5 succesvolle edities van het event in de Rotterdamse Ahoy is 4 Elements dit jaar net verhuisd naar een grotere locatie. Op 4 september zou 4 Elements plaatsvinden in de Brabanthallen in Den Bosch, dat plaats biedt aan 20.000 bezoekers. In totaal zouden 35 dj’s in 4 arena's hun opwachting in Brabant. Headliners van dit grootste full scale dance event onder de rivieren waren Mauro Picotto, Armin van Buuren, Marco V, Yoji Biomehanika, Michel de Hey, The Prophet, Pavo, Umek en Valentino Kanzyani. Pleister op de wonde is dat een deel van de line up wellicht te bewonderen zal zijn tijdens de Dance Valley Winter Edition die op 4 december in het gloednieuwe Brabanthallen complex zal plaatsvinden en plaats zal bieden aan maar liefst 40.000 bezoekers", besluit Bout positief. Fans die reeds kaarten hebben gekocht voor het geannuleerde event kunnen deze terugbrengen naar de verkooppunten alwaar de toegangsbewijzen werden aangeschaft. Voor meer informatie verwijst UDC naar haar site. Hierop staan onder meer fotos afgebeeld van de verbouwde Brabanthallen. Na het zien hiervan is duidelijk dat het organiseren van een event op deze lokatie op dit moment niet mogelijk is.

Comments

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  7 July 2004

  Dance Valley Winter Edition zal de eerste worden in de "nieuwe" Brabanthallen. 4 december!

 • Chris

  Chris

  7 July 2004

  de eerste wat? :r

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  7 July 2004

  de eerste feest :D

Comments are closed