free your mind festival 2007

De line-up voor een van de eerste dance festivals van dit seizoen, Free your mind op zaterdag 2 juni, is bekend gemaakt. Op deze line-up staan onder andere namen als Booka Shade, Audio Bully's en Steve Bug. Deze derde editie vindt wederom plaats bij de stadsblokken in Arnhem.

De eerste zonnestralen gecombineerd met aangename temperaturen zorgen ervoor dat we weer voorzichtig beginnen te denken aan levendige terrasjes, strand en natuurlijk de festivals. Velen luiden festivalseizoen in aan de oevers van de Rijn, in hartje Arnhem ofwel Free Your Mind dient zich aan.

Free Your Mind, in 3 jaar tijd uitgegroeid tot een landelijk fenomeen, biedt duizenden feestgangers uit alle streken van het land (en intussen ook van daarbuiten) dé plek om in ongedwongen ambiance te feesten, te banjeren en te springen om de spieren los te gooien voor het komende festivalseizoen . Door de uitgelaten sfeer is het festival na de eerste editie door de bezoekers omgedoopt tot het feest van de lachende mensen, een titel waar ze bij FCA dan ook trots op zijn.
De organisatie steekt er veel energie en tijd in om die sfeer te waarborgen en worden bezoekers bij het festival betrokken. Want Free Your Mind is van de bezoekers.

Unieke locatie is ook historisch
Tel daarbij op de unieke locatie in het stadscentrum van Arnhem, daar aan de oevers van de Rijn waar de bonte menigte haar eigen feestje creëert met als sterk decoratiepunt de Skyline van Arnhem (met de karakteristieke toren van de Eusebiuskerk op de achtergrond) en natuurlijk de aansprekende, uitgelichte John Frost Brug.
Deze brug kenmerkt ook meteen de historische waarde van het terrein. In de Tweede Wereldoorlog was dit namelijk de plek waar de slag om Arnhem heeft plaatsgevonden. Des te aansprekender juist hier een evenement wordt georganiseerd met de titel “Free Your Mind”, een oproep tot een vrije geest voor een daverend feest.

Programmering
Waar de organisatie ook veel energie in steekt is natuurlijk de line-up, die elk jaar beter en spraakmakender lijkt te worden. Geprezen onder de kenners, verrassend voor de nieuwsgierigen, toegankelijk voor de niet-kenners. Bij Free Your Mind wordt er inhoudelijk geprogrammeerd en niet per definitie wat de markt en de diverse hitparades voorschrijven.
Net als voorgaande edities werkt de organisatie ook dit jaar weer samen met andere organisaties die de verschillende areas “hosten”. Uiteraard is daar de ROCKIT Mainstage en zijn net als voorgaande jaren Planet Rose (Doornroosje) en Mono (Amsterdam) van de partij. Nieuw dit jaar is de Jack & Jones Denim & Dance tent (gehost door Sound of Love) en de tent van Great Electronic Beats (Amsterdam) i.s.m. Get Physical (Duitsland). De VIP area wordt vertegenwoordigd door Love2Party Talent Room die de beste talenten van het jaar hebben geselecteerd.
Maar het spektakel komt natuurlijk van de diverse podia. Zo sluit de uit Frankrijk afkomstige Vitalic dit jaar de mainstage af en niet zoals gebruikelijk Michel de Hey (die natuurlijk niet kan ontbreken, maar dit keer eerder op de dag geprogrammeerd staat). Met Vitalic was de organisatie vorig jaar al bezig. Zijn doorbraak kwam met de “Poney EP” op International Deejay Gigolos uit 2001 en in 2005 verscheen zijn eerste volwaardige album “OK Cowboy”. Zijn denderende technomuziek omvat veel invloeden van elektrische, Rock-achtige gitaren en wordt daarom door een breed publiek opgepikt. Zijn optreden op Lowlands (2005) was zo overdonderend dat FCA Vitalic de perfecte afsluiter vond van het festival. Rond dit optreden wordt een scala aan beelden, licht en laser uit de kast getrokken om zo met een spectaculair hoogtepunt te eindigen.
Spectaculair en spraakmakend is ook, de dit jaar volledig doorgebroken live act, Booka Shade van het net zo beroemde label Get Physical Music. Hun laatste tour in februari zorgde voor een uitverkochte Paradiso en Effenaar. De Duitse Walter Merziger en Arno Kammermeijer aka Booka Shade worden omschreven als de veteranen van de Frankfurtse elektronische muziek scene. Recentelijk hebben zij hun 2e studio album afgeleverd, genaamd ‘Movements’ en hebben zij wereldwijde faam verworven door hun platen ‘Mandarine Girl’ en ‘Body Language’. Deze laatste is samen geproduceerd met M.A.N.D.Y., die ook dit jaar op het Free Your Mind Festival staat.
Mono pakt uit met o.a. de oprichter van het Duitse Pokerflat Recordings, Steve Bug. Wie kent ‘m niet. Bug vestigde zijn naam met het album “Bugnology”, zijn compilatie album “Skin Is In” en recentelijk “The Fuse Presents…”. Zijn sets op het podium worden wereldwijd gevierd vanwege de variatie, de verassing en de energie. Steve Bug is hot en zeker de moeite waard om te beluisteren onder de John Frost Brug.
Ook zeker de moeite waard is de Londonse House act Audio Bully’s. Overal waar dit duo verschijnt, zetten ze de tent op hun kop met hun eigenwijze mix van Dance, Hip Hop, Punk en UK Garage, zo ook dus de Jack & Jones Denim & Dance tent die wordt gehost door Sound Of Love. De uit West-London afkomstige Audio Bully’s debuteerden in 2003 met het album Ego War en verworven daarmee gelijk veel bekendheid. Hun opvolger, Generation, kwam uit in 2005 met daarop de wereldwijde hit ‘ Shot you down’. Intussen hebben ze zowat overal opgetreden maar staan ze nu voor het eerst in de regio Gelderland.
Natuurlijk is ook de Nederlandse top vertegenwoordigd. Naast Michel de Hey (weer uitgeroepen tot de beste Nederlandse Techno DJ) staat ook de Nederlandse voorvechter van Detroit Techno, Steve Rachmad, geprogrammeerd, die op tournee is voor zijn “Neo Classica album” en al 25 jaar in het vak zit.
Wie ook zeker niet mag ontbreken is Bart Skils, bekend van o.a. Traffic, Voltt en Static en intussen een vaste waarde van Free Your Mind.

De Early Bird Tickets vliegen de deur uit. Ten tijde van dit schrijven waren en nog een kleine 75 kaarten over.
Hoewel het bekendmaken van de Line-Up gepland stond voor 31 maart komt FCA daarom nu al met de line-up naar buiten.

Complete Line-Up
Vitalic (F), Audio Bully's (UK), Booka Shade (D), Steve Bug (D), Speedy J, Michel de Hey, Ken Ishii (Jap), Erick E, Motor (USA), Oscar Mulero (Esp), Ame (D), M.A.N.D.Y. (D), Benny Rodrigues, Sieg über die Sonne (D), Joost van Bellen, Aron Friedman, Aril Brikha (SWE), Roog, Bart Skils, Tony Rohr, (USA), Laidback Luke, Daniel Sanchez, Funk d'Void (UK), Steve Rachmad, Sandeep, Deetron (CH), Lauhaus & Boris Werner, Deepgroove (UK), Daniel Stefanik, Intensiv, L.Win, Einzelkind (D), Folker Zwart, Carlos Valdes, Bart van Liefland vs Jorgensen, Alexander Kowalski (D), Jesse Voorn, Funkerman, Juan Sanchez, Mark Hertz & Wesley Vibes, Mr Slide, Robert Feelgood vs Macey, 2000 and One, Mesjokke DJ’s, Bingo Players, Julien Chapel

In een later stadium komt de organisatie met meer nieuws over o.a. de ludieke acties, andere acts en beleving.

FREE YOUR MIND FESTIVAL
Datum : Zaterdag 2 JUNI 2007
Locatie : Stadsblokken
Adres : Stadsblokkenweg, Arnhem
Open : 12.00 – 00.00
Entree : Voorverkoop 37,50 EUR (excl. vvk kosten)
1e 1000 Early Bird Tickets 30,- EUR
Voorverkoop bij via www.freeyourmindfestival.nl / www.fca.nl en TicketBox

Zie voor meer info www.freeyourmindfestival.nl

Comments

 • Heinos

  Heinos

  28 March 2007

  Waarschijnlijk mijn enige festivalletje van het jaar. Leuke line-up heur!

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  31 March 2007

  Waarschijnlijk mijn enige festivalletje van het jaar. Leuke line-up heur!

  dan ga ik met je mee. Geschiedenis schrijven!

  Ze zijn nog op zoek naar streakers. Ik heb jou als vrijwilliger aangewezen.

 • Heinos

  Heinos

  1 April 2007

  Waarschijnlijk mijn enige festivalletje van het jaar. Leuke line-up heur!

  dan ga ik met je mee. Geschiedenis schrijven!

  Ze zijn nog op zoek naar streakers. Ik heb jou als vrijwilliger aangewezen.

  Geloof dat dat nou net de rede is waarom Chris er niet meer naar binnen mag.

Comments are closed