5 days off

Langzaamaan beginnen steeds meer feesten voor de koninginnenacht en dag bekend te worden. 01 day off is daarop geen uitzondering en maakt nu dan ook de namen bekend. Ze hebben onder andere Tiefschwarz en Domink Eulberg uitgenodigd. Dit feest is een opwarmer voor zijn bekende grote broer 05 days off en zal 29 april plaatsvinden in de Melkweg te Amsterdam.

Tijdens Koninginnenacht vormt de vernieuwde Melkweg het decor voor 1 day off: een eendaags dance evenement in twee zalen met onder andere Vitalic, Tiefschwarz, Dr. Lektroluv en Dominik Eulberg. Het evenement is een opwarmer voor de zevende editie van het vooraanstaande festival voor elektronische muziek en –cultuur 5 days off, dat plaatsvindt van woensdag 4 t/m zondag 8 juli in Melkweg, Paradiso, Nederlands Instituut voor Mediakunst en Heineken Music Hall te Amsterdam.

Op 1 day off wordt een doorsnede getoond van de acts die het publiek in juli kan verwachten. Het is het eerste grote dance evenement in de vernieuwde Melkweg. Dit voorjaar werd The MAX, de grootste zaal van de Melkweg, verbouwd waarbij de bezoekerscapaciteit van deze zaal toenam van 1000 naar 1500 bezoekers. 1 day off vindt plaats in beide concertzalen en het café van de Melkweg en biedt de ideale line-up voor een groots feest op Koninginnenacht. Electroclash van Dr. Lektroluv, knallende techno met diepe bassen van Tiefschwarz en rockende electro van Vitalic. Tegelijk is het een mooie gelegenheid voor het publiek om in de stemming te komen voor 5 days off in juli.

5 days off is in 2001 ontstaan als spin-off van het Gentse 10 days off festival en was het eerste meerdaagse indoor dance evenement in Nederland. Het festival heeft de afgelopen jaren een steeds breder programma geboden dat een kwalitatief hoogwaardige doorsnede wil bieden van de internationale elektronische muziek en heeft daarmee zowel nationaal als internationaal een sterke reputatie opgebouwd. Daarnaast is er de laatste jaren in toenemende mate aandacht voor andere, aangrenzende kunstvormen zoals mediakunst. Van een redelijk kleinschalig festival in de Amsterdamse Melkweg is het uitgegroeid tot een heus stadsfestival, waarbij ook Paradiso, het Nederlands Instituut voor Mediakunst en zelfs de Heineken Music Hall zijn betrokken.

1 day off – Vitalic (live) / Tiefschwarz (Basti dj set) / Dr. Lektroluv / Dominik Eulberg / Nid & Sancy (live) / Alloy Mental (live) / Steffi / Sandrien
zondag 29 april, Melkweg Amsterdam (The MAX, Oude Zaal & Café), aanvang 22:00 uur, voorverkoop ¤ 20,00 + lidm. / deur ¤ 25,00 + lidm.
www.melkweg.nl
www.5daysoff.nl (binnenkort online)