disco exota 21-04-2007

Voor de speciale editie van Disco Exota 21 april aanstaande heeft de organisatie ook een speciale gast dj uitgenodigd, Daniele Baldelli. Deze oude Italiaanse rot in het vak wordt gezien als een van de pioniers van de Italiaanse dance scene. Dit feest vindt plaats in Studio 80 te Amsterdam.

taliaans DJ icoon Daniele Baldelli staat op gelijke hoogte met disco pioniers uit New York als David Mancuso, Larry Levan, Nicky Siano en Francis Grasso. Begin jaren 70 ontstonden 2 scenes die zich onafhankelijk van elkaar ontwikkelden. Waarbij de scene in New York voornamelijk inspiratie opdeed van het vaste land van Amerika, werd de Italiaanse scene door een veel breder scala aan invloeden gevormd. Daniele Baldelli is een van de invloedrijkste architecten geweest bij de ontwikkeling van de Italiaanse sound. Funk, Rock, Philly Soul, Afro, Reggae en Macho Disco werd in een club in Cattolica, genaamd Baia Degli Angeli, omgesmolten tot een diep dampend creatief mengsel. Na de Baia startte Daniele zijn eigen legendarische avond genaamd Cosmic. Hier draaide hij zijn typische sound en bediende hij gelijktijdig drumcomputers en samplers, terwijl fonteinen achter hem omhoog spoten. Zij aan zij draaide hij Batucada Samba, Kraftwerk en Depeche Mode op 33 toeren, gemixt met Afrikaanse ritmes. Dit alles natuurlijk op de draaitafels uit de jaren 70!…Hoe deed hij dit toch? Daniele zegt: "I practiced at home with hundreds of records for hours; everybody tell me I’m crazy……………"

Het meest frappante van dit alles is dat de scene in Italië ontplofte. Soms waren er avonden waarbij een club met een capaciteit van 2000 mensen, 4000 mensen buiten moest laten staan. Doordat de kleine Italiaanse dorpen niet waren opgewassen tegen dit grote aantal bezoekers en doordat het publiek en masse heroïne gebruikten, werd club na club gesloten. Mede hierdoor heeft deze sound Italië nauwelijks kunnen verlaten. Nu jaren laten komen de vele mixtapes via het internet naar boven en ontdekt men Cosmic opnieuw…..een goudmijn voor velen!!

Deze avond zal Tako onze Italiaanse gast bijstaan. Tako heeft net een 2 weekse tour door de Verenigde Staten achter de rug, waar hij samen met partner-in-crime Loud-E een tiental clubs heeft weggevaagd met de meest obscure disco uit alle hoeken en gaten. Naast de VS heeft hij vorig jaar getoerd door Japan en Groot Brittanie en is hij een van de vaste krachten tijdens de Disco Exota avonden in Amsterdam en Rotterdam. Ook kennen we hem van zijn geniale Magick Edits en wachten we met spanning op zijn volgende releases. Voor de mensen die Tako willen meemaken…..wees op tijd!!

Zaterdag 21 April
Disco Exota special edition
Studio 80, Amsterdam

Main Area
Daniele Baldelli (Discoteca Cosmic) Italy
Supported by Tako (CBS, Magick Edits)

Deep Space Decompression Area
CBS dj's on rotation

Van: 23.00 - 05.00
Entree: 10 euro
Voorverkoop: Rushhour Recordstore / www.rushhour.nl
Locatie: Studio 80, Rembrandtplein 17, A'dam

meer info:
http://www.disco-exota.nl
http://www.studio-80.nl