Voltt & Static

De feestjes van Bart Skils hebben een naam hoog te houden als het gaat om het boeken van nieuw talent en het naar clubs halen van grote namen. Met de line-ups van Static en Voltt is dat weer goed gelukt! Op Static in de 11 staat de door Magda getipte Matt John met zijn geprezen live act. Verder zal op die avond gedraaid worden door Hollands talent Makcim en Bart Skils zelf. Twee weken later is het weer tijd voor de 'februari-Voltt!' met uiteraard Villalobos, maar ook twee voor Nederland nieuwe live-acts: Gallopierende Zuversicht en Jon Gaiser!

Static met multitalent Matt John live
Matt John zal bij velen vraagtekens oproepen maar deze jonge held uit Berlijn wordt op het moment op handen gedragen binnen de mondiale muziekscene. Richie Hawtin noemde hem bijvoorbeeld al het nieuwe talent van 2006 en zijn producties worden dan ook al grijsgedraaid door collega’s als Villalobos, Magda en Luciano. Zijn “Joker family EP” op het Berlijnse label Parlon was al een van de klappers van het afgelopen jaar en zette menig dansvloer in vuur en vlam. Onlangs gebruikte Hawtin nog twee van Matt John’s tracks voor zijn Transitions mix CD en remixte de jonge Duitser Alter Ego’s Gate 23 tot een percussieve monstertrack. Kortom een supertalent die de 11 helemaal zal laten losgaan in een meeslepende live set.

De avond zal zoals altijd begeleidt worden door Bart Skils. Als begeleidend DJ heeft hij ditmaal Makcim uitgenodigd. Makcim, doordeweeks werkzaam voor de platen- distributie NEWS, gooide afgelopen zomer nog hoge ogen toen hij op Lowlands voor Michael Mayer een knallend diepe set weggaf en de hele India tent meekreeg in een gezellig feest.

Kortom weer volop feest op 28 januari in de 11. Op deze avond zal Static ook zijn verlate nieuwjaarsborrel vieren met een hoop gezelligheid en bovenal veel vette muziek.

Static 28-01 @ 11
Live on stage:
Matt John (Perlon, Klang, Berlin)

DJ's:
Makcim (News, Eindhoven)
Bart Skils (Voltt, Traffic, Amsterdam)

VJ
Out of order

Starts 22.30, Tickets 10,= / 11-ben-je zelf card 8,=
More info:
www.staticnights.com
www.ilove11.nl
www.perlon.net
www.news.be
www.bartskils.com
Voltt! op 18 februari in de Paradiso
Op zaterdag 18 februari is het weer zover. Dan zal de jaarlijks terugkerende beruchte februari editie van Voltt in de Paradiso weer plaatsvinden. Voltt staat erom bekend veel internationaal muzikaal vernieuwend talent naar Nederland te halen in combinatie met reguliere gast DJ’s. Ricardo Villalobos is bijvoorbeeld zo’n reguliere gast en is de afgelopen 4 jaar te gast geweest op de inmiddels beruchte februari edities. Ook is er dus ruimte voor nieuw talent, zo hebben op eerdere edities namen als Luciano, Marc Houle, Steve Bug, Heartthrob, Wighnomy Brothers, Troy Pierce en Magda de flyer gesierd en hun naam binnen Nederland gevestigd.

Ook voor deze editie heeft Voltt weer vers talent uit alle delen van de wereld bij elkaar gezocht om zo een uitdagend muzikaal programma samen te stellen. Zo staan er ditmaal artiesten uit Detroit, Michican, Zurich, Santiago en bijna vanzelfsprekend: Berlijn. Al deze artiesten zijn opgevallen met goede releases en kwaliteits shows en zullen live dan ook vlammen op het podium.

Zo hebben we naast Ricardo Villalobos de uit Chili afkomstige Dandy Jack. Dandy Jack en Villalobos kennen elkaar al jaren en hebben samen onder de naam Ric-Y-Martin een aantal legendarische releases gehad op het befaamde label Perlon. De interactie met elkaar in de grote zaal van Paradiso zal dan ook voor een waardig feestje zorgen. Helemaal ervoor gaan en alle remmen los!

In de bovenzaal zullen nieuwe acts centraal staan. Hier staan een aantal (voor Nederland) veelbelovende acts die in het platencircuit hoge ogen gegooid hebben met hun releases en live shows. Zo hebben we Galoppierende Zuversicht van het label Bruchstuecke. Dit uit Zurich afkomstige label is al jaren een rots in de branding vanuit de meer elektronische techno en Styro 2000 & Bang Goes aka Galoppierende Zuversicht zijn de hofleveranciers van het label. Zo heeft het duo met hun fantastische live show al menig elektronisch festival aangedaan als Mutek en Sonar. Verwacht een vet live optreden met veel live oude drummachines, samplers en stoffige synthesizers en vooral ruige beats.

Daarnaast zal Jon Gaiser zijn Europese live debuut maken. Jon Gaiser is een van de getipte coming helden van 2006. Zijn veel gewaardeerde releases op labels als Blazaebla en Resopal bewijzen dat en hij is onlangs ook nog getekend door het M-nus label van Richie Hawtin. Zijn uiterst dansbare live show bevat veel subtiele breaks en stoere beats en stilstaan is hierbij geen optie.

De begeleidende dj in de bovenzaal zal de uit Detroit/St. Louis afkomstige Butane zijn. Zijn label Alphahouse heeft met artiesten als Troy Pierce, Heartthrob en Someone Else en natuurlijk Butane zelf al een indrukwekkende staat van dienst op gebouwd. Een goede smaak voor muziek dus en dat zal je ook zeker terug horen in zijn DJ set. Strakke beats en ready to party!

De basement zal het terrein zijn van Cultwash. Onder leiding van San Proper en Kostas Hom zullen art, muziek en entertainment samen vloeien. Zo zullen er verscheidene acts de revue passeren en zal er live-painting op muziek zijn. Benieuwd? Zak dan af voor de Cult Wash in de basement.

Met deze combinatie van grote sterren, obscure acts, entertainment en vooral veel gezelligheid zal dit weer een in een rockende Voltt avond worden in de Paradiso!

Kaarten voor deze Voltt avond kosten 20,= inclusief daglidmaatschap in de voorverkoop. Op de avond zelf zullen de deuren van Paradiso al om 22.30 open gaan zodat er voldoende spreiding is om binnen te komen. Meer informatie over de avond is te vinden op www.voltt.com

Voltt! 18-02 @ Paradiso
Room 1:
Live on stage:
Dandy Jack (Perlon, Multicolour, Santiago)

DJ's:
Ricardo Villalobos (Playhouse, Perlon, Berlin)
Bart Skils (Static, Traffic, Amsterdam)

Room 2:
Live on stage:
Galoppierende Zuversicht (Bruchstuecke, Zurich)
Jon Gaiser (M-nus, Blazaebla, Michigan)

DJ:
Butane (Alphahouse, Detroit)

Basement:
Brrrrrr: Cultwash
Mr Kostas Hom & San Proper

Open 22.30 till 5.00
Presale at Outland Records, AUB en Ticketservice
Presale 20,= incl daglidmaatschap. At the door perhaps more.

More info:
www.voltt.com
www.paradiso.nl
www.cocoon.net
www.bruchstuecke.com
www.alphahousemusic.com
www.blazaebla.com
www.bartskils.com

Comments

Comments are closed