rauw weekender 13-03-2007

Volgende maand pakt Rauw uit met een dubbel feest in de Tivoli te Utrecht. Op zowel vrijdag 13 en zaterdag 14 april laten ze grote namen overkomen voor Rauw Weekender. Onder andere Vive la Fête, Felix da Housecat, The Automatic en Arthur Baker zijn uitgenodigd om op te treden.

RAUW pakt gigantisch uit deze maand, op 13 EN 14 april ROCKEN WE JE SOX DRAF met het tweedaags RAUW WEEKENDER festival.

We openen op vrijdag de 13e ons mini-festival met Malle Pietje en de Bimbo's, Nederlandstalige dronkemans punk door twee hoog blonde stoten en daverende drummer Pietje zelf. Tienerhoer en Drunk Or Punk zijn hun hits! Joost van Bellen draait alle bands van het begin van de avond aan elkaar, een indraai dj dus om van te smullen. 

Hoofdact is Vive La Fete! De Belgische top band komt zo af en toe eens naar Nederland, en Tivoli is hun absolute favoriete plek, dat wordt dak eraf natuurlijk!

Legendarische producer Arthur Baker ragt zoals niemand anders dat kan een rauwe set van veelal zijn nieuwste producties aan elkaar. Arthur Baker gaat lang mee, stond aan de wieg van de hiphop met het Planet Rock album van Afrika Bambaata en Joe Bataan's Rappo Clappo. Daarna maakte hij nog ongelofelijk veel wereld hits, van Cindy Lauper's Girls Just Wanna Have Fun tot Bruce Springsteen's Born In The USA tot de disco klassieker I.O.U… van Freeze….zijn biografie is minstens15 pagina's lang…. En dan hebben we het nog niet over het feit dat hij jaren Blondie's vriendje was en gerommeld heeft met Madonna zelf. Afijn, een echte legende, nu al bijgezet in Rock&Roll's Hall Of Fame. Hij is ook verantwoordelijk voor Return To New York, de superfeesten die mensen als Peaches, Tiga, 2manyDJ's, Erol Alkan en vele meer zoveel kansen heeft gegeven. RESPECT!!! 

Na Arthur een duo uit Dublin en Parijs: HYSTEREO was DE sensatie op het Amsterdam Dance Event van vorig jaar, eindelijk hebben we ze kunnen strikken voor Tivoli! Dit is keihard elektronisch beuken: feest gegarandeerd!
Grote afsluiter van de 1e avond van het RAUW WEEKENDER is Utrechts trots Nuno Dos Santos. Met Nuno aan boord weten we dat het allemaal uiteindelijk goed komt, wat een super dj!

Op zaterdag de 14e begint de avond met het Utrechtse Silence is Sexy gevolgd door de nu al legendarische gitaarherriehitmachine The Automatic.

Joost van Bellen haalt alles uit de kast om de nacht in te luiden: dit moet en zal een historisch feest in Tivoli gaan worden.
Om de boel verder totaal ongegeneerd op zijn kop te zetten, geeft om middernacht gabberpunk duo Aux Raus een snoeihard mini concert met daar bovenop een knotsgek mode spektakel van de beste Nederlandse modeontwerper die we hebben: Bas Kosters!

Daarna mogen we volledig los: de nieuwe Londense ster-dj JONTY SKRUFFF en superster FELIX DA HOUSECAT komen draaien en live staan niemand minder dan de mannen van MOTOR op het podium. Jonty Skrufff is de nieuwe lieveling van vele RAUW grootheden als Princess Superstar en Larry Tee. Met zijn high energy mix van hardcore elektronische sexsounds gelardeerd met een flinke portie overstuurde gitaarversterkers en het uiterlijk van een getatoeëerde jonge David Bowie heeft Jonty tegenwoordig de gigs voor het uitzoeken in Londen. Buiten dat is hij de nieuwe ster bij Ministry Of Sound radio en is hij een vileine online dance reporter. Motor heeft een nieuw album uit, en die is wederom super goed. Het trio is onheilspellend, donker als een maanloze nacht en vooral rete strak. Mr.Hugo, Mr.No and Mr. Black hebben het ons al gemeld: this time we will leave no prisoners…. Dat beloofd wat, Motor live is een ding je zeker 1x in je leven gezien moet hebben. WOW!

Felix Da Housecat behoeft weinig uitleg, Felix is enfant terrible, Felix is onverslaanbaar, Felix is King. Als Hendrik de 8e zelf verbruikt hij liters van de fijnste alcohol, verslindt hij bataljons vrouwen en hakt onze koppen eraf met zijn uitgekiende venijnige mixen en vooral super vette muziek. Felix heeft een nieuw album af, dat is nog niet uit, maar zeker dat we daar een voorproefje van zullen krijgen. Het is overigens de eerste keer dat Felix naar Utrecht komt! 
Duizelt het nu ook zo voor je ogen?! Het kan niet op in april: RAUW ROCKT & RULES!

Let op: er gelden verschillende entrée prijzen voor beide dagen, en ook voor alleen het nachtprogramma zijn kaarten beschikbaar.

Rauw Weekender

vrijdag 13 april
Vive La Fete, Joost van Bellen, Malle Pietje & The Bimbos, Nuno dos Santos, Arthur Baker & Hystereo
21:00 u | 17,50 EUR en na 00:00 uur 8.00 EUR

zaterdag 14 april
Felix Da Housecat, The Automatic, Motor, Joost van Bellen, Silence is Sexy, Jonty Skrufff, Aux Raus & Bas Kosters Studio
19:30 u | 20:00 u | 14,- EUR na 23:00 uur: 12,- EUR