berlin ruft an 23-03-2007

Aankomende vrijdag vindt voor het eerst het Festival Berlin Ruft An! plaast in het Paard van Troje in Den Haag. De organisatie heeft de laatste twee acts van de line-up bekend gemaakt. Dit zijn Angie Reed van Chicks on Speed & Egotronic.

Angie Reed en Egotronic toegevoegd aan programma nieuw festival Berlin Ruft An!
Nieuw festival rondom de Berlijnse muziekscène presenteert meer dan 10 acts op 23 maart in het Paard van Troje in Den Haag

Op vrijdag 23 maart vindt in poptempel Paard van Troje de eerste editie van Berlin Ruft An, plaats. Een avond- (en nacht) vullende brede showcase van de Berlijnse muziekscène vol krautrock, indiepop, blues, electrofunk, minimal techno, acid en industrial disco gebracht door een gemêleerd gezelschap van 11 bands, dj’s en live-acts uit de Duitse hoofdstad. Chicks on Speeds eigen Angie Reed en electro-punk sensatie Egotronic zijn nu toegevoegd aan het programma.

Vertegenwoordigers van vele muzikale stromingen die in Berlijn bloeien, zoals indierock/electropunk band Gods of Blitz, discohouse party-mashup formatie The Scandals, de anonieme detroit/chicago producer Redshape, one man band Kraftpost, funky minimal trio My My, 808-State medeoprichter A Guy Called Gerald en de retromaniak Candie Hank, geven acte de presence op het nieuwe festival.

- Angie Reed:
Sinds de release van haar debuut-album in 2003 heeft Angie Reed niet stilgestaan. Ze leende haar stem voor het nasynchroniseren van films, verscheen als actrice in enkele films en theaterstukken, werkte als zangeres voor Console, Felix Kubin en de Puppetmastaz op hun Give Peace a Change remix die zij onlangs exclusief releasten ten bate van Amnesty Internationals anti-racisme campagne Make some noise. Angie’s audio-video performance beslaat een uiteenlopende mix aan muzikale genres: van electrobeat via punk naar Motown, alles visueel ondersteund door haar zelfgemaakte animaties. De organisatie van Berlin Ruft An! heeft Angie Reed de eer gegeven het festival te openen op 23 maart om 20:30 uur.

- Egotronic:
Berlijnse electro-punk duo Egotronic begon in 2001 met het maken van electro in de eerste plaats gericht op muziek gemaakt met Commodore 64. Ondertussen zijn ze de Commodore ontgroeid en is hun instrumentarium uitgebreid met synthesizers, gitaren en vocoders. Hun eerste single kwam eerder vorig jaar uit bij het eigenzinnige Duitse Audiolith label. Live is Egotronic energiek, dansbaar en hilarisch. Beide Berlijnse heren spelen en dansen hun benen uit hun lijf en weten het hele publiek elke keer mee te krijgen met hun Electro64TurboPunk.

Berlin Ruft An! #1
vrijdag 23 maart 2007 20:30 – 05:00 uur
Paard van Troje, Den Haag
http://www.berlinruftan.com

Tickets: 13,50 ex. fee
voorverkoop via: Paard Dagkassa, Ticketservice outlets (grote postkantoren, free recordshops, gwk)
online voorverkoop via www.paard.nl, www.berlinruftan.com, www.beatfreax.com, www.ticketservice.nl