novalectra

EINDHOVEN – Organisator Extrema heeft de programmering van haar nieuwe evenement Novalectra vandaag compleet gemaakt. Na de positieve reacties op het vorige persbericht en aanbiedingen vanuit de internationale dance-wereld daaropvolgend zijn onder anderen de artiesten Miss Djax, Heiko Laux, Juan Atkins, Zombie Nation en Märtini Brös aan de al zeer sterke line-up toegevoegd.

De complete programmering voor het eigenwijze festival en de daarbij behorende verdeling over de twee hoofdarea’s staat hieronder vermeld. De invulling van de derde zaal zal later bekend worden gemaakt en het dagprogramma van zondagmiddag 15 mei volgt eveneens zodra deze vastgesteld is.

Zaterdag 14 mei
TECHNO ‘Detroit/USA’
Joey Beltram (US)
Robert Hood (US)
Daniel Bell (US)
Fabrice Lig (BE)
Gideon

ELECTRO ‘Berlin/Germany’
Felix da Housecat (US)
Ellen Allien (DE)
Märtini Brös (DE) *live
Zombie Nation (DE) *live
The Mysterious Mister O
Detroit Grand Pubahs- (US)
Seutek

Zondag 15 mei
TECHNO ‘Berlin/Germany’
Miss DjaxMarusha (DE)
Heiko Laux (DE)
Stewart Walker (US/DE) *live
Jacek Sienkiewicz (PL) *live
Estroe
El Greco

ELECTRO 'Detroid/USA'
Juan Atkins (US) classics set
Dynamix II (US) *live
Dj Godfather (US)
DMX Krew (UK) *live
Marco Passarani (IT)
Legowelt *live
Lady Aïda
Caz

Novalectra is de naam van een nieuw muziekevenement dat op zaterdag 14 en zondag 15 mei, in het Pinksterweekend, zal plaatsvinden. Het indoor festival wordt georganiseerd in het markante Eindhovense Klokgebouw, gelegen op een oud Philips-industriecomplex. Novalectra is interessant voor de oude en nieuwe dance-generatie en voor zowel de muziekkenner als de gewone feestganger. Het beste van de hedendaagse elektronische muziek en die van vroeger komt aan bod met techno en electro georiënteerde muziek als rode draad. Dit maakte organisator Extrema bekend.

Internationale helden van nu en de pioniers uit het verleden zullen op Novalectra de bezoeker door de evolutie van de elektronische muziek leiden. Novalectra is een belevingsevenement in het centrum van Eindhoven waar naast muziek genoten kan worden van games, films, audiovisuele kunst, soundscapes en meer.

Novalectra gaat terug naar de bakermat van dance. Centraal staan de twee steden die tot op de dag van vandaag van grote invloed zijn op de ontwikkeling van de elektronische muziek, Detroit en Berlijn. Dit zijn steden die net zoals Eindhoven een industrieel verleden hebben en waar sinds jaar en dag de undergroundscene dus erg bepalend is voor de muzikale ontwikkelingen binnen de elektronische muziek. Novalectra wil laten zien waar de hedendaagse muziek staat, maar ook en vooral waar het haar oorsprong vindt.

Naast het hoofdprogramma dat op zaterdag van 22.00 tot 07.00 uur en op zondag van 20.00 tot 07.00 uur zal plaatsvinden, wordt op dit moment nog gewerkt aan de invulling van het dagprogramma voor de zondagmiddag. Gedacht kan worden aan een ‘play and hang-out zone’ met bijvoorbeeld een kleine platenbeurs, workshops, lezingen en showcases. Hierover zal later meer bekend worden gemaakt.

Kijk voor meer info op www.novalectra.com

De voorverkoop is inmiddels gestart bij Ticketbox en de bekende voorverkoopadressen.


Extrema presents NOVALECTRA
Klokgebouw, Strijp-S – Eindhoven

Pinksterweekend
Zaterdag 14 mei 2005 22.00-07.00 uur
Zondag 15 mei 2005 20.00-07.00 uur
Zondag 15 mei 2005 13.00-18.00 uur (dagprogramma)

Capaciteit: max. 5000 bezoekers per dag

Tickets (ex.fee)

Zaterdag 14 mei euro 35,-
Zondag 15 mei euro 35,- (incl.dagprogramma)
Combiticket 14 + 15 mei euro 50,- (incl.dagprogramma)

Comments

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  30 March 2005

  detroit grand pubahs in de Berlijn zaal haha

 • Chris

  Chris

  30 March 2005

  Leuk!

 • Marique

  Marique

  30 March 2005

  Jaaaaaaaaaaaah! Vet!

 • JMKnies

  31 March 2005

  Vette heur!!

 • Browser

  Browser

  5 April 2005

  Dikke shizzle!!

Comments are closed