ID&T Logo

ID&T begint Dance-tunes, een downloadportal voor dancetracks. De portal is vanaf maandag live. "Dance-tunes is een distributieplatform waarop we al onze content digitaal willen aanbieden," zegt Denis Doeland van ID&T tegen Emerce. De portal is ook gelijk geschikt gemaakt voor mobiele downloads.

Een gemiddelde track kost bij Dance-tunes 0,99 eurocent, voor een dj-set van een uur is iemand 7,70 euro kwijt. Het bedrijf van Duncan Stutterheim zegt ambitieuze plannen te hebben met de downloadportal. Niet alleen wil ID&T met de portal binnen een jaar marktleider zijn in Nederland op het gebied van dance, ook zijn er internationale ambities.

De portal is dan ook zo ontworpen dat mensen uit het buitenland er ook makkelijk terecht kunnen. "Dance is nu eenmaal een internationaal product," verklaart Doeland. ID&T spiegelt zich met Dance-tunes dan ook aan internationale dance-sites zoals Beatport, Audiojelly, Trackitdown en Karmadownload.

De betaling verloopt met alle betaalmethoden die geaccepteerd zijn op internet, zoals credit card, Rabodirect en andere internationale betalingsvormen. Ook is er een systeem ontwikkeld waarbij betaald kan worden met sms.

Op Dance-tunes zullen in eerste instantie sets van Ferry Costen en de nieuwste mixen van evenementen als Trance Energy, Mysteryland en Sensation aangeboden worden, net als muziek van andere populaire dance-labels die eerder al eerde op CD verschenen. Ook wordt volgens Doeland het eerste uur van het eerstvolgende Sensation-feest zo snel mogelijk op de portal gezet. "We zien de dancedownload-portal heel duidelijk als een verlengstuk van onze bestaande activiteiten." Andere commerciele acties, zoals bijvoorbeeld een actie met het weggeven van dancetracks voor een frisdrankenmerk sluit Doeland in de toekomst niet uit. "Ook voor dergelijke acties is ons platform berekend."

Doeland: “Straks kunnen we naast ons eigen materiaal ook dance-materiaal van andere populaire maatschappijen toevoegen aan ons aanbod. We hebben er bij de ontwikkeling bewust voor gekozen de portal niet aan één bepaalde maatschappij te verbinden en kunnen dus een zo breed mogelijk aanbod bieden.”

ID&T verwacht een snelle groei van het aantal gebruikers van de site. Doeland: “Onze websites trekken maandelijks ruim 2,5 miljoen bezoekers. De combinatie met onze andere activiteiten biedt behoorlijk wat mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld op dance-tunes.com sets downloaden die je gehoord hebt in Bloomingdales, of op één van onze dance-evenementen.” Inmiddels is er een beta-test met 1.500 mensen gedaan. "Mensen die nu betalen in de beta-test, downloaden gemiddeld 5 a 6 tracks. Dat is best veel."

De site kent volgens Doeland een paar pluspunten. Dat is de content van de ID&T dance-evenementen, de relatief hoge downloadsnelheid, een betalingstraject met slechts één sms-bericht (wie een sms’je wil ontvangen moet er wel rekening mee houden dat een track dan niet meer 0,99 eurocent maar 1,10 euro kost) en een informatiesysteem dat automatisch alle betrokken partijen per e-mail op de hoogte stelt van een aankoop.

Daarnaast is het platform ook gelijk geschikt gemaakt voor het downloaden van tracks op het mobieltje. Die mobiele tracks wil ID&T bij alle vijf mobiele operators in ons land gaan aanbieden. "We zijn nu aan het kijken hoe we dat aan willen pakken," besluit Doeland.

De technologie achter de nieuwe dancesite is ontwikkeld door Itium en BlueDome. “Itium is een partner die expertise heeft bij het ontwikkelen van high end business applicaties. De applicatie is op maat ontwikkeld in Oracle10G. BlueDome is een hostingpartij die zich bewezen heeft op het gebied van performance, continuïteit en veiligheid van internet applicaties.”

Comments

 • Heinos

  Heinos

  18 March 2005

  Wat een prijzen hey! 0,99 voor een nummertje en bijna 8 euro voor een setje van een uur! Hoe dan ook weer een slimme zet van ID&T, zal nog wel gaan lopen ook.

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  20 March 2005

  Komkapt is duurder!

  http://www.kompakt-mp3.net/

Comments are closed