In april doet Jeff Mills weer een tour in Nederland. Zoals we van hem gewend zijn zal hij drie avonden paraat staan!! Eén van die avonden is tijdens de Rockit special in Utrecht!

Een week voor Koninginnedag heeft FCA-Music (i.s.m. Springdance, een 11 dagen durend dans-festival op diverse locaties in Utrecht) besloten uit te pakken met een ROCKIT Special. Op zaterdag 23 april maakt "The master of Techno" Jeff Mills zijn laatste opwachting (in navolging van The Nighttown en De Melkweg) voor zijn "Three Ages Tour" in Winkel van Sinkel. Benny Rodrigues, kersverse resident Vincenzo de Bull en Martin Damen zullen hem bijstaan op deze avond.

Mills komt niet vaak naar Nederland, en als hij dat wel doet, is het vrijwel altijd met een speciale reden. Zo ook deze keer: niet lang geleden heeft Jeff Mills zijn tweede soundtrack voor een film gemaakt: Three Ages; een stomme film (als in ‘zonder geluid’) uit 1923, een sferische en bij vlagen grappige film over de man/vrouw verhouding door de eeuwen heen. Eerder mengde hij zich al in de muziek van de (oude) film Metropolis.
Het was dan ook de bedoeling om er een avondvullend programma van te maken, waarbij de film, vooraf aan zijn optreden in de Winkel, in een filmhuis gedraaid zou worden, maar het verwerven van de rechten voor deze film bleek toch gecompliceerder dan verwacht. Desalniettemin belooft het een spectaculaire avond te worden: de 'technical ryder' laat weinig ruimte voor een andere conclusie!

Zoals eerder is vermeld, maken Martin Damen, Vincenzo de Bull en Benny Rodrigues de avond compleet. Vincenzo de Bull heeft onlangs de TWSTD-DJ Contest met overtuiging gewonnen, door de publieksprijs en de juryprijs voor zijn concullega’s weg te kapen. Het leverde hem onder meer een residency bij FCA-Music op, en zal dan ook komende tijd vaker te zien zijn op FCA-feesten.
Martin Damen en Benny Rodrigues (ROCKIT Resident) zijn de bekendere gezichten die op 23 april hun opwachting zullen maken.

Als je kaarten voor dit feest wil halen, kan je dit in eerste instantie doen bij Twist ‘n’ Shout (Oudegracht 72) in Utrecht. Via de telefoon (030 2340520) kunnen kaarten gereserveerd worden en vanaf 21 maart zijn ze op dit adres af te halen. De ticketprijs is ¤17,50 exclusief fee. In een later stadium zullen er ook tickets verkrijgbaar zijn bij andere reguliere voorverkoopadressen.

Tot slot een huishoudelijke mededeling: in verband met het Springdance festival zal de grote zaal van de Winkel van Sinkel een half uur later open gaan. Natuurlijk gaat het feest dan ook langer door.

Comments

 • Prop

  Prop

  15 March 2005

  rielekst.. kaartjes kosten iig minder dan een paar jaar geleden.. 35 smeuroos toen :eek:

 • Goedie

  Goedie

  16 March 2005

  Maar dat was toen toch ook met Koninginnenacht? (Of denk ik nu nog aan een paar jaar eerder)

  In ieder geval staat het avondje Jeff Mills in de Winkel nog vers in mijn geheugen :)

 • Insomnia

  Insomnia

  16 March 2005

  Het werd tijd!
  Al kies ik denk ik voor de Melkweg of Nighttown.

  :listen::dj:

Comments are closed