Mono logo

Muziekliefhebbers en nachtvlinders opgelet! Na een succesvolle februari-editie van Mono zal het feest op vrijdag 18 maart weer los barsten, en hoe.

Berlijn huist momenteel een aantal toonaangevende Chileense producers, die de wereld bestormen met hun eigen visie op de vierkwartsmaat. Zuidamerikaanse passie met een Germaanse schwung is wat hun sound zo aanstekelijk maakt (niet voor niets werd Ricardo Villalobos onlangs nog verkozen tot beste deejay van het jaar). De oorspronkelijk uit Santiago afkomstige Dandy Jack behoort ook tot deze groep virtuozen. Zijn live-act is een van de beste en meest innovatieve van het moment.

In de late jaren tachtig verhuisde Martin Schopf aka. Dandy Jack van Chili naar Europa en speelde een belangrijke rol in de prille Duitse housescene. Met releases op labels als Rather Interesting en Fax heeft hij een ereplaats verworven in de contemporaire muziekgeschiedenis. Ook Perlon, Contexterrior en Telegraph hebben een aantal juweeltjes van hem uitgebracht. Hij werkt momenteel aan een album voor Perlon. Onder het pseudoniem Ric-y-Martin produceert hij/ treedt hij op met Villalobos, samen met Pink Ell’n is hij het brein achter Sieg Ueber die Sonne en op het Mutekfestival was hij deel van het eerste Narod Niki Laptop-collectief, (naast Richie Hawtin, Luciano, Ricardo Villalobos en Daniel Bell). Livesets van Dandy Jack zijn een ervaring. Verwachtingen voor zijn debuut in Nederland: Rock-y-Roll!!Wie nog niet bekeerd is of vast in de stemming wil komen, check:
http://mutek.ca/ref/2002/DandyJack.ram
http://mutek.ca/ref/2002/DandyJack_192k_ref.mov

Dan is er natuurlijk resident Bart Skils. Door zijn release op Pure Plastic begint nu ook de rest van de wereld kennis te maken met een van de meestgevraagde deejays in Nederland. De kracht van Skils is, dat hij groot geworden is door divers te blijven. Want of het een blazende Gashouder is, of de rikketik van Mono… Bart zet onder elke omstandigheid de dansvloer naar zijn hand.

Lauhaus liegt er ook niet om. Hij doorspekt zijn sets met eigen produkties en wordt geroemd om een fantastische platenkeus. Zijn sound raakt verfijnder terwijl zijn achterban groeit. Lauhaus is het levende bewijs dat ook Nederland niet stilstaat in vooruitstrevende Techno.Het moge duidelijk zijn dat dit weer een Mono wordt voor in de boeken. Wees er dus als de kippen bij!

Mono

Club More

Vrijdag 18-03-2005
23.00-05.00
10,- euro

line-up:

Live: Dandy Jack (Ric y Martin, Perlon, Santiago)
Bart Skils (Voltt, Amsterdam)
Lauhaus (Traffic, Amsterdam)

Comments

  • Marique

    Marique

    15 March 2005

    zit er helaas niet in voor mij…

Comments are closed