solar weekend 2005

Solar Weekend Festival is het nieuwe, eigenzinnige tweedaagse festival dat evenementenorganisator Extrema in Limburg organiseert op zaterdag 13 en zondag 14 augustus aan de Maasplassen De Weerd in Roermond. De subtitel van Solar Weekend Festival “Satisfy your Senses” geeft aan dat dit festival veel meer is dan alleen het luisteren naar muziek. Het is een belevingsevenement waarin alle zintuigen geprikkeld worden en waarin veel ruimte is voor zelfexpressie en persoonlijke creaties.

Solar Weekend Festival
Ogen en oren alleen zijn niet voldoende, dit is een feest voor alle zintuigen


EINDHOVEN – Solar Weekend Festival is het nieuwe, eigenzinnige tweedaagse festival dat evenementenorganisator Extrema in Limburg organiseert op zaterdag 13 en zondag 14 augustus aan de Maasplassen De Weerd in Roermond. De subtitel van Solar Weekend Festival “Satisfy your Senses” geeft aan dat dit festival veel meer is dan alleen het luisteren naar muziek. Het is een belevingsevenement waarin alle zintuigen geprikkeld worden en waarin veel ruimte is voor zelfexpressie en persoonlijke creaties.

Extrema wil de Solar Weekend Festival bezoeker, geheel volgens Extrema-traditie, verwennen en verleiden door in te spelen op alle zintuigen; horen, zien, voelen, ruiken en proeven en jong en oud volledig onderdeel laten zijn van dit multiculturele dance-evenement.

De cross-overprogrammering tussen pop en dance en de uitgebreide mogelijkheden op creatief vlak en expressief vlak, die voor en tijdens het evenement aan de bezoeker aangeboden worden, maakt dit festival toegankelijk en interessant voor een brede doelgroep. Iedereen is welkom. Ook aan kinderen is gedacht.

Extrema wil met Solar terug naar het warme festivalgevoel van de jaren ’60-’70, vrijheid en eensgezindheid, maar wel met een eigentijdse uitstraling en sfeer. De essentie van het Solar Weekend is dat het een weekend is voor en door de bezoeker zelf. Extrema levert met haar concept een omgeving aan waarin de bezoeker zelf actief mee kan bouwen aan de creatie van één groot tweedaags feest. Kunnen “zijn wie je wilt zijn” en dit gevoel delen met anderen staat hierin centraal.

Voor en tijdens het festival zal een “dorp” worden gebouwd door vrijwilligers. Zestien podia voor
decor-, theater- en muziekkunsten en bijzondere visuele effecten vormen een Art Lounge waarin je lekker kunt chillen. Decorbouwers en kunstenaars, maar ook vriendengroepen of verenigingen gaan collectief samenwerken met het productieteam van Extrema om de podia volgens eigen creatief concept in te richten. Ook bezoekers kunnen tijdens het festival hun creatieve capaciteiten tonen.
Open podiumhoekjes zullen een ontmoetingsplek vormen voor jong performancetalent en voor zaken die variëren van beeldhouwen en graffiti tot aan specifieke workshops voor kinderen.

Tijdens het festival bestaat de mogelijkheid tot kamperen op het terrein aan de Maasplassen, wat het wijgevoel nog meer zal versterken. Voor de bouwers van het dorp zal de camping ook al voorafgaand aan het evenement opengesteld worden.

Solar Weekend Festival is een smeltkroes van beleving en participatie, voor muziek- en cultuurliefhebbers, trendsetters en trendvolgers. Een weekend waarin je ogen en oren tekort zult komen.

Op 2 mei 2005 start de voorverkoop via Ticketbox en de bekende voorverkoopadressen.

De line-up en achtergrondinformatie zullen de komende tijd bekend gemaakt worden op www.solarweekend.com

Solar Weekend Festival
Maasplassen De Weerd, Roermond

Zaterdag 13 augustus 2005 13.00 uur tot 01.00 uur
Zondag 14 augustus 2005 11.00 uur tot 23.00 uur

Camping vrijdagmiddag 12 augustus t/m maandagmiddag 15 augustus 2005


Tickets (excl.fee)
Zaterdag E 38,-
Zondag E 38,-
Zaterdag + zondag E 58,-
Za+Zo+camping E 68,-

Comments

 • Chris

  Chris

  23 March 2005

  Klinkt leuk dit! Echt wat voor Extrema!
  Grappig dat ook 'aan de kinderen wordt gedacht'… doet me een beetje denken aan de duitse festivals waar ook altijd wel kinderen meekomen.
  De prijs valt ook mee, maar toch als ik moet kiezen tussen Limburg en Bleilochtalsperre in Thüringen is de keuze wel weer gemaakt…

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  24 March 2005

  als ik de lijn omhoogs van de komende extrema feestjes mag geloven ben ik wel onder de indruk.

Comments are closed