DJ Broadcast magazine

DJBroadcast Magazine is met ingang van het eerstkomende nummer te verkrijgen via alle vestigingen van Free Record Shop. Free Record Shop heeft een speciale display ontworpen om DJBroadcast Magazine onder de aandacht te brengen van de bezoekers van de entertainmentwinkelketen.

Het gratis magazine over dansmuziek en uitgaan verschijnt in een oplage van 35.000 stuks, waarvan 12.500 worden verspreid via de 180 filialen die Free Record Shop in Nederland telt. De rest van de oplage wordt door distributiepartij Partyjam verspreid over alle vinylspeciaalzaken van Nederland en een netwerk van kledingzaken, clubs en poppodia; in totaal meer dan 300 locaties.

De samenwerking tussen DJBroadcast Magazine en Free Record Shop draagt aanzienlijk bij tot de optimale verspreiding van het tweemaandelijkse tijdschrift. Zo zal DJBroadcast Magazine met ingang van nummer 8 op meer dan 450 verspreidingspunten gratis verkrijgbaar zijn. Vanaf week 9 is de volledige lijst met distributiepunten ter inzage via de website van DJBroadcast.

Die transparantie is een van de voordelen van de nieuwe zakelijke constructie van DJBroadcast. Het tweemaandelijkse gratis tijdschrift en de dagelijks geupdate website zijn sinds 1 januari van dit jaar een zelfstandige uitgave van Blueprint Media BV, die is opgezet door hoofdredacteur Victor Bakhuis en eindredacteur Alfred Bos.

DJBroadcast Magazine # 8 verschijnt op 2 maart, telt 64 pagina's en bevat bijdragen over ondermeer Basement Jaxx, New Order, het Ninja Tune label, Fred Numf, de nieuwe rock dance crossover sensatie Whitey, Laurent Garnier, het Extrema Beautiful feest, de Red Bull Music Academy en Thievery Corporation. Daarnaast biedt het magazine actuele informatie over CD en vinyl releases, feesten en evenementen, en opvallend nieuws. DJBroadcast Magazine verschijnt tweemaandelijks en is gratis.