DJ Tiësto

BREDA - DJ Tiësto is wederom tot 's werelds beste dj verkozen door het Engelse tijdschrift DJ Magazine. De uit Breda afkomstige Tijs Verwest staat voor het derde opeenvolgende jaar op nummer 1 in de top 100 van het Engelse tijdschrift.

Update:
De volledige lijst is beschikbaar op de site van djmag. De top vijf is ten opzichte van vorig jaar nauwelijk veranderd. Alleen Ferry Corsten staat nu op de vijfde plaats waar vorig jaar John Digweed stond.

Vorig jaar won Tiësto ook en hij was daarmee de eerste dj ooit die de award twee jaar achter elkaar won. Dit jaar voegt hij dus een jaartje toe aan deze reeks. Aan het succes van Tiësto lijkt geen einde te komen, de derde keer de djmag top 100, de tweede dutch dj award, draaien op de olympische spelen, een lintje van de koningin… Het is dan ook niet verassend dat het dubbele concert wat hij dit weekend heeft in de Gelredome lang van tevoren uitverkocht was. Ook de mensen van de djmag hebben het over een terechte winnaar: "Tiësto has taken things to a whole new level with his 25,000 capacity stadium gigs and DJing at the opening ceremony of the Olympic Games to a TV audience in excess of 4.5 billion. There really is no other individual who could claim the title of Top 100 DJ 2004, and we congratulate Tiësto for his amazing achievement, and our Poll's first ever 'treble'!" (www.djmag.co.uk).

Het aantal stemmen voor de award was dit jaar met een totaal van 91.481 bijna 30.000 meer dan vorig jaar. De stemmen kwamen uit 149 verschillende landen over de hele wereld.

De hoogste nieuwe binnenkomer was Benny Benassi op nummer 18. De dj die het meest gestegen is binnen de top 100 is op de 23e plaats Chris Liebing

Top 10:
1. Tiësto
2. Paul Van Dyk
3. Armin Van Buuren
4. Sasha
5. Ferry Corsten
6. Hernan Cattaneo
7. Christopher Lawrence
8. John Digweed
9. Paul Oakenfold
10. Deep Dish

De lijst werd in de nacht van donderdag op vrijdag gepubliceerd. De Nederlandse dj's zijn goed vertegenwoordigd in de ranglijst. Op nummer drie staat de uit Leiden afkomstige Armin van Buuren. De top 100 wordt sinds 1993 gepubliceerd aan de hand van stemmen van het publiek.

Comments

 • Chris

  Chris

  29 October 2004

  Ik ben trots op Tiësto!

 • Frank-NL

  Frank-NL

  29 October 2004

  *gaaap*

Comments are closed