batbeats

Op 2 juli staat een nieuwe editie van het evenement Bacardi Batbeats gepland. Dit feest van het bekend wodkamerk zal plaats gaan vinden in de Las Palmas in Rotterdam. Ze hebben niet de minste namen uitgenodigd, onder andere Junior Jack & Kid Crème en Gregor Salto zijn van de partij!

De eerstvolgende Bacardi Batbeats editie staat gepland op 2 Juli 2004 in Las Palmas Rotterdam. De Future Latin Grooves van Bacardi worden deze keer gebracht door Kid Créme & Junior Jack, Tom de Neef, Kevin Beadle, Supa Dance Jam feat. Jazz Juice en Gregor Salto. Na succesvolle events in Paradiso en 013 in het vorige seizoen strijken we voor het eerst neer in dé Maasstad; Rotterdam! Bezoekers kunnen naast een sterke (inter-) nationale line-up ook de interactieve experience ‘B-Amazed’ verwachten. Batbeats zal live worden uitgezonden op ID&T radio.

Vanuit zijn Cubaanse oorsprong heeft Bacardi een sterke band met Latin muziek. De Future Latin Grooves die je op Batbeats te horen krijgt zijn een mix van moderne grooves en hartstochtelijke Latin sounds. Ze worden gemaakt en geproduceerd door internationale helden uit de dancewereld en opkomende (inter-)nationale talenten. Veel van deze artiesten zijn geïnspireerd door Latijns-Amerikaanse muziek. Door deze Latin invloeden is er extra warmte en passie in de dance gekomen.

Voor 2 Juli zijn de headliners in de grote zaal Kid Créme & Junior Jack, die wereldwijd veratwoordelijk zijn voor de hit “E Samba’ en bekend staan als een van de meest innovatieve DJ’s / producers / remixers. Zij worden voorafgegaan door Tom de Neef. In de kleine zaal opent de talentvolle dj/producer Gregor Salto met aansluitend een set van Kevin Beadle, speelkameraad van Gilles Peterson. De formatie Supa Dance Jam feat. Jazz Juice zal vanaf 03:30 de kleine zaal volledig op z’n kop zetten wanneer zij de warme Latin sound brengen met knallende Drum ’n Bass onder begeleiding van niemand minder dan Graham B.! Meer uitgebreide biografiën en afbeeldingen en digitale documenten zijn te vinden op www.batbeats.nl/press.

Op de avond zullen de gerenommeerde grafitti artiesten ZEDZ, Zender, DHM, en de Rotterdammers Eelco van den Berg en Lucky Dubz een aantal DJ tassen van UDG in hun eigen stijl customizen. De tassen van UDG zijn de wereldwijde standaard, en worden door vele toonaangevende DJ’s gebruikt. Om in aanmerking te komen voor één van deze tassen moet je in het bezit zijn van een Redstrapp (een elastieken polsbandje) die in de weken voor het event worden uitgedeeld in de Nederlandse horeca.

B-Amazed is een nieuw systeem van realtime interactieve communicatie. De gebruiker bepaalt zelf wat er op het grote scherm gebeurt. Afhankelijk van de snelheid en intensiteit van de bewegingen die de gebruiker voor de camera maakt worden onder andere verschillende geluidssamples geactiveerd. Hierdoor ontstaat een uniek samenspel van beeld en geluid.

Tickets voor Batbeats kosten ¤ 15,- ex fee en zijn verkrijgbaar via Ticketservice (de grote postkantoren en GWK’s) en aan de deur van Las Palmas. De avond start om 23.00 uur en zal rond 05.00 uur eindigen.

Op Batbeats.nl vind je alle informatie over de Bacardi Batbeats events: de line-up, bio’s, reviews met foto’s en video en de Batshop. Chat met andere Batbeats bezoekers via de Beatbox, of maak je eigen track op de DJ engine.

Op de verschillende Bacardi Batbeats events hebben inmiddels de volgende namen hun opwachting gemaakt: DJ Sneak, Rainer Trüby, DJ Deep, Martin Morales, Marysol, Martin Solveig, Los Amigos Invisibles, DJ Madskillz, Partick Forge, Tim Love Lee, Joost van Bellen, Russ & Cliffy, François K, Barbara Mendez, Nuspirit Helsinki, Gregor Salto, Svendex, Snowboy, Trüby Trio, Cassie 6, DJ Yellow, DJ Gregory, Tom & Joyce, Jazzanova, Combo Moderna, Junior Sanchez, DJ Mulat, DJ Le Funkubine en D-Rashid & Andrei Russo. Bacardi streeft er naar om ook in de komende jaren deze lijst verder uit te breiden met toonaangevende namen die de subtitel Future Latin Grooves eer aan doen.

De roots van Bacardi liggen op Cuba, een van de meest swingende eilanden van Latijns Amerika. Bacardi draagt Latin music dan ook een warm hart toe. Wat begon met sponsoring van traditionele salsafeesten is inmiddels uitgegroeid tot een reeks eigen dance events: Bacardi Batbeats. Het zijn feesten waarbij klassieke Latijns-Amerikaans ritmes en eigentijdse dance elkaar ontmoeten. Uiteraard is het mogelijk om op deze events ook van een “perfect served” Bacardi-Coke te genieten.