RB Music Academy 2003 (c) David Bloomer

Red Bull organiseert dit jaar voor de zevende keer de Music Academy. Vorig jaar was de locatie Kaapstad, dit jaar wat dichter bij huis: Rome! Red Bull roept talentvolle muzikanten dj's en producers op om een demo en foto te sturen. De 60 gelukkigen die over de hele wereld gekozen worden zullen twee weken in Rome actief met muziek bezig zijn en veel leren. Dit alles betaald door Red Bull!
(foto: © David Bloomer)

Oproep tot inschrijving aan talentvolle Nederlandse muzikanten, dj’s en producers

De Bilt, 3 juni 2004 - In oktober trilt Rome op zijn grondvesten. Dan vindt namelijk de Red Bull Music Academy 2004 plaats. Tijdens deze zevende editie van de Music Academy komen beginnende DJ’s en producers van over de hele wereld samen om van gedachten te wisselen, muziek te maken en workshops bij te wonen, gegeven door de groten der aarde. Inschrijven kan nog tot 3 juli dus wees er snel bij!

Zestig muzikanten, DJ's en producers van over de hele wereld zullen deze herfst samenkomen om van gedachten te wisselen, workshops bij te wonen, studio sessies te doen en om geïnspireerd te worden door prominente gastdocenten. De Red Bull Music Academy is in de jaren hiervoor al neergestreken in Kaapstad, Sao Paulo, London, New York en Dublin en zal dit jaar worden gehouden in Rome: van 3 tot 15 oktober en van 24 tot 5 november.

Crosscultureel musiceren
De geschiedenis van de Red Bull Music Academy begon in 1998 in Berlijn. Het idee erachter is eigenlijk heel simpel: mensen die van of voor de muziek leven krijgen de mogelijkheid om samen te werken, dwars over continentale en culturele grenzen heen, met muziekfreaks van over de hele wereld, en geholpen door grote sterren op alle gebieden zoals Gilberto Gil, Jeff Mills, King Britt en Gotham Project.

Schrijf je in en maak kans op deelname
Ben jij geobsedeerd door muziek en wil je deze herfst twee weken in Rome doorbrengen - de Academy betaalt reis en verblijf- stuur dan een korte demo-mix, een recente foto en een ingevuld aanmeldingsformulier op. Formulieren kan je downloaden op www.redbullmusicacademy.com. Hier vind je ook alle verdere informatie die je nodig hebt. Aanmeldingen kan je insturen tot 3 juli 2004. Je krijgt halverwege augustus te horen of je één van de zestig gelukkigen bent.

Nog vragen Mail naar: natasja@redbullmusicacademy.com