melon

Dj Estroe zal niet op Speakerplay draaien omdat zij dit weekend in de VS is voor een gig op Movement. Haar plek zal worden ingevuld door Melon. Een waardige vervanger die oa bekend staat om zijn clickhouse mixen. Estroe en de heren van Rednose District zullen overigens een fotodagboek bijhouden van Movement in de Detroit, speciaal voor Groovetrackers . com.

Voor de volledigheid nog wat informatie over Speakerplay:

Dit jaar zet Speakerplay haar techno tour voort in de Amsterdamse Heineken Music Hall met louter topnamen. Naast een bijzonder optreden van Jeff Mills die zijn DVD ‘The Exhibitionist’ komt presenteren is ook Dave Clarke op Speakerplay present. Verder staan de maniakale Green Velvet en de eigenzinnige Miss Kittin op het programma. De grote namen uit het buitenland worden aangevuld met nationaal talent waaronder Bart Skils, Steffi, Steve Rachmad, Estroe Melon en Dimi Angélis.

Levende legende Jeff Mills legt begin jaren ‘90 de fundamenten van techno. Hoe hij zich sindsdien heeft ontwikkeld is terug te zien op de DVD ‘The Exhibitionist’. Mills draait in de etalage van een winkel in zijn geboortestad Detroit een betoverende driedecks set. De registratie is zowel een les als het bewijs dat hij tot de grootste der dj’s behoort. Op Speakerplay gaat Jeff Mills met zichzelf in de mix, terwijl ‘The Exhibitionist’ wordt vertoont op schermen.

Zeker sinds de verschijning van zijn album Devil’s Advocate, is Dave Clarke de meest gevraagde techno dj van het moment. Op de plaat is te horen hoeveel verschillende stijlen en invloeden hij in zich verenigd. Dave Clarke heeft speciaal voor deze editie van Speakerplay een live set samengesteld. Wie hem heeft gezien op Lowlands weet dat Clarke met zijn onnavolgbaar energieke stijl en dynamiek iedere dansvloer naar een hoogtepunt brengt.

Green Velvet is het uit de hand gelopen alter ego van Cajmere oftewel Curtis Jones. Hij riep Green Velvet in het leven om zijn niet-vocale producties en dj-gigs in onder te brengen. Toevallig werd de act populairder dan de man zelf. Green Velvet staat bekend om zijn uitzinnige shows en aanstekelijke sound. Hij scoorde een aantal flinke clubhits zoals het bouncy ‘La La Land’

Miss Kittin heeft electronica een stem gegeven. Binnenkort komt haar nieuwe album I Com uit en op Speakerplay laat ze horen wat komen gaat. De kleine zaal van de HMH, mede gehost door MTV Lounge, wordt geheel in de stijl van het nieuwe Miss Kitten album aangekleed. Ze neemt tevens haar eigen visuals mee.

In korte tijd heeft Speakerplay zich weten te ontwikkelen tot een ’household name’ als het om kwaliteitstechno draait. Speakerplay is dé avond voor de muzikale fijnproever. Na eerdere uiterst succesvolle edities met o.a. Richie Hawtin, keert Speakerplay terug met een ongewijzigd concept. Ook dit jaar brengt Speakerplay de meest relevante namen, naar de grootse clubomgeving van de Heineken Music Hall.

Meer informatie via de geactualiseerde website www.speakerplay.nl.

De kaartverkoop voor Speakerplay is reeds gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via de bekende voorverkoopadressen.

Comments

 • Goedie

  Goedie

  27 May 2004

  Zie dat je het nu al zelf hebt toegevoegd.
  LOL om dat plaatje :D

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  27 May 2004

  hehehe, ow die melon :r

Comments are closed