sublime nieuw

Zaterdag 22 mei is het weer tijd voor de derde editie van het feest Sublime in de Effenaar in Eindhoven. Deze editie heeft de organisatie de Brit Ewan Pearson uitgenodigd. Samen met Max 404, Ballet Mechanique en Skylla zal hij voor de muziek zorgen gedurende deze avond.

Op deze derde Sublime avond hebben we als speciale gast de Engelse DJ/producer Ewan Pearson. Hoewel zijn ster zeker het laatste jaar snel stijgende is, draait Ewan al een tijd mee in de internationale dance-scene. Zo bracht hij, na het afronden van zijn studie filosofie, als "Maas" in 1996 zijn debuutalbum uit op het gewaardeerde Schotse label Soma. Zijn muzikale mengeling van house, diepe techno en downtempo beats trok direct de aandacht en de jaren die volgden bracht Pearson door met het opbouwen van zijn DJ-carriere. Hij draait o.a. in Laurent Garnier's "Rex club", Berlijn's "Tresor" en Londen's "The End". Verder heeft hij zich bezig gehouden het maken van vele remixes (o.a. Leftfield, Zuco 103 en Nelly Furtado) en het schrijven van een boek over dansmuziek ("Discographies").

Sindsdien is hij uitgegroeid tot een van de meest gevraagde en gewaardeerde remixers. Zo voorzag hij afgelopen jaar o.a. Chemical Brothers ("Golden Path"), Playgroup, Midnight Star en The Rapture van krachtige mixen en werd hij ook door diverse gerespecteerde bladen tot "remixer van het jaar" 2002 en 2003 gekozen! Momenteel werkt hij in Berlijn aan zijn tweede album voor Soma, waarop ongetwijfeld invloeden uit electro(pop), house, synth-disco en punkfunk verder zullen worden versmolten.

Ewan Pearson wordt bijgestaan door Sublime-host max 404, die samen met mede-producer Jan Vanderlest het duo "Clashing Egos" vormt, waarvan het debuutalbum op 17 mei uitkomt. Hun eerste single van dit album ("Love sweet love" met zanger Jelle Paulusma) wordt momenteel al op diverse radiostations gedraaid. Het album is momenteel tijdelijk te beluisteren op de 3 voor 12 luisterpaal en hun videoclip is hier te zien.

Tenslotte draaien in het Effenaar café DJ's Ballet Mechanique en Skylla de lekkerste chill-out en alternative pop: van Boards of Canada tot Coldplay.

Trouwens: kom op tijd, want iedereen die vóór 24:00 uur binnenkomt, wordt getrakteerd op een gratis drankje naar keuze uit het aanbod van de Sublime cocktailbar.

Aanvang: 22.00 u / Entree: 8 EUR

Een bio van Ewan Pearson is hier te vinden.

Diverse DJ-sets van max 404 zijn te beluisteren door hier te klikken en een uitgebreide bio kun je vinden door hier te klikken.

Volgende editie Sublime: 17 juli met als speciale gast Tom Middleton (UK)

Effenaar / Dommelstraat 2 / Eindhoven / www.effenaar.nl / 040 - 23 93 666