freakzone

Op zaterdag 22 mei aanstaande vindt er een feest plaats in de Lichtfabriek in Haarlem genaamd Freakzone. Dit nieuwe concept is een samenwerking tussen de organisaties Freezone en Electronation. Op deze eerste editie hebben ze Anthony Rother, Secret Cinema, Bart Skils en Whiplash uitgenodigd. Win hier 2 x 2 kaarten voor dit feest.

HAARLEM – Op 22 mei slaan het Haarlemse Freezone en het Amsterdamse Electronation de handen ineen voor het gezamenlijk georganiseerde FREAKZONE. Een nieuw partyconcept dat de bezoeker wil confronteren met een gedurfde combinatie van Electro, Techno, Videoclips, korte films en Cultklassiekers. De prachtige industriële zalen van de Lichtfabriek vormen de ideale locatie voor een nacht vol extremen. Dansen en de muziek blijven het belangrijkste maar daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan sfeer en beleving. Voor deze eerste editie staan DJ’s Whiplash, Bart Skils en de LIVE-acts Anthony Rother en Secret Cinema geprogrammeerd. Een combinatie van artiesten die reacties uitlokt. Vakidioot en Lichtontwerper Mike vd Lagemaat tovert met ‘t licht. In het Oliehuis een freakshow van beeld en geluid, naadloos aan elkaar gemixed door film- en muziekfreak, DJ en grafisch ontwerper: Mels Broekman.

De populaire Haarlemse DJ Whiplash, bekend van Patronaat, Electronation en zijn eigen succesvolle feesten in de Lichtfabriek, zal een aanstekelijke portie electro de zaal in blazen. Whiplash is een liefhebber van het eerste uur, als party bezoeker zowel als dj/organisator en gezien zijn reeds jarenlange werkzaamheden voor Boudisque in Amsterdam. Hij heeft de beschikking over een enorme collectie oude klassiekers tot hippe nieuwe floorfillers. Electro draait hij het liefst dus wee je gebeente!

Electro grootheid Anthony Rother komt voor een exclusief live-optreden naar FREAKZONE. Het is het enige optreden in Nederland van zijn recent gestarte POPKILLER Tour 2004, ter promotie van zijn gelijknamige nieuwe album, verschenen op het eigen DATAPUNK label. De excentrieke Duitser, uit de stal van Sven Väth’s Cocoon, heeft met deze plaat zichzelf wederom overtroffen. Volgens critici: ’Definitely his best album leaving the consequent concept paths behind’. Anthony zelf: ‘this album is about everything! it's all about the things that move people, makes them sad, crazy or happy!’ Der Rother heeft naar eigen zeggen zijn beste optreden ooit gegeven op Electronation. Zal hij ook hier zichzelf weer overtreffen?

Bart Skils is de man achter Volt en Traffic: het betere techno/electro-werk dus. Bart haalde al vroeg grote Techno-helden als Ritchie Hawtin, Surgeon en Ben Sims naar Amsterdam. Met residencies in Melkweg, Paradiso, Mazzo en zijn gigs op alle major dance-events als Awakenings, Impulz, Dance Valley en 05 Days Off, is maar een conclusie mogelijk: respect!

Jeroen Verheij aka Secret Cinema begon zijn carrière met het produceren van housemuziek onder de naam 'Meng Syndicate' in 1990. Zijn eerste plaat 'Sonar System' kwam uit op het legendarische Belgische label Hithouse records (ARS). Het werd al snel een grote clubhit mede door remixen van Speedy J. Later overtuigde DJ Michel de Heij hem om zijn muziek op Michel's label Immaculate Music uit te brengen. Michel zag het enorme productietalent in Jeroen. 'Timeless Altitude', dat uitkwam op EC Records (tevens van Michel de Heij), haalde de hitparade en daarna volgde de uitgebreide reeks Grooveyard successen. Vele hits en awards later maakt Jeroen ook soundeffects en muziek voor films. Zo produceerde hij de geluidseffecten (en wederom prijswinnende) soundtracks bij ‘Barcode’ en ‘Shredder’, twee films van Adriaan Lokman die wereldwijd op vele filmfestivals hebben gedraaid. Met de release van zijn onlangs verschenen nieuwe album ‘Revenge of a Nerd’ behoort Jeroen met recht tot de mondiale top van de techno. Hij toerde reeds door China, Japan, Korea en Rusland! De super energieke live-shows van Secret Cinema zijn ook verder ontwikkeld. Hij staat te springen als nooit tevoren!

Wat er verder precies in het Oliehuis gaat gebeuren blijft nog even geheim. Zeker is dat het een behoorlijke visueel spektakel zal worden. Een soort Cult-bioscoop zónder dialogen maar wel met de meest uiteenlopende en waanzinnige beelden die op passende wijze worden gecombineerd met nieuwe, alternatieve of live-gemixte soundtracks. Een freakshow van beeld en geluid zoals je die nog nooit hebt gezien!

FREAKZONE vindt plaats in de Lichtfabriek, Minckelersweg 2, 2031 EM Haarlem. Tel. 023-5400288. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten: www.freezone-productions.com/freakzone of www.electronation.nl Kaarten kosten 14 euro in de voorverkoop en 17,50 euro aan de deur. Verkoop start vrijdag 23 april via de volgende adressen. Haarlem: Trancentral Records en Sounds. Amsterdam: Outland Records en Boudisque. Alkmaar: Courthouse International Audio.