zapclub

Feestorganisatie Zapclub bestaat 7,5 jaar en dat is natuurlijk een goede reden voor een feestje. Op zaterdag 22 mei vieren ze dit jubileum in Simplon in Groningen met het feest getiteld '7,5 years of madness' waarvoor ze onder andere Radioactive Man hebben uitgenodigd. Je kan ook nog steeds kaarten winnen voor dit feest hier bij GT.com!

Zeveneneenhalf jaar alweer zorgt Zapclub voor een frisse wind in de Groningse dancescene. Elke zaterdag- en in het kader van feestdagen, festivals en specials soms ook op vrijdag - laten lokale, nationale en internationale deejays en live-acts in Simplon horen wat de laatste ontwikkelingen zijn. Prikkelende deco's en visuals zorgen daarbij voor een kosmopolitische clubsfeer.
Dance is de laatste jaren als genre volwassen geworden, maar nog lang niet uitgeƫvolueerd. En Zapclub blijft meegroeien. House, techno, progressive, hardcore, breaks, electro(clash), drum-'n-bass en
psychedelic trance hebben inmiddels een eigen plek in de programmering. Dance-events als Subsonik,
Technotica en Club Fuck zijn een eigen leven gaan leiden. En om de zoveel tijd stampt de organisatie een nieuwe succesformule met een eigen publiek en sfeer uit de grond.

De afgelopen jaren haalden resident deejays Jort, Rohbadobh, Eepee en R.A.T. - al dan niet in samenwerking met andere partyorganisaties, maar altijd onder de paraplu van Zapclub - vele kopstukken uit de mondiale dancescene in huis. Daarnaast stelden ze honderden lokale helden in de gelegenheid hun kunsten te vertonen en live-ervaring op te doen. De gastheren kunnen dan ook terugkijken op zeveneneenhalf rijke jaren, met topacts als Luke Slater, Ed Rush, Anthony Rother, Luke Vibert, Chicken Lips, Dr. Lektroluv, Adam Freeland en Stanton Warriors. Maar liever kijken ze vooruit, naar nieuwe ontwikkelingen binnen de dance en hotte deejays en producers die ze naar Groningen kunnen halen. Je staat in de frontlinie, of je staat er niet.

Voor het verjaardagsfeest op 22 mei, getiteld '7,5 Years of Madness', strikten ze Keith Tenniswood, alias
Radioactive Man. De muzikale wederhelft van Andrew 'Sabres of Paradise' Weatherall zal een smerige pot live electro ten beste geven. De tweede hoofdact, Lawgiverz aka R.Kidz & Noise, komt ook uit Engeland en is op herhaling. Hun moddervette electrobreaks waren namelijk het beste wat Zapclub het afgelopen jaar overkwam.


Programma:

Grote Zaal
Live:
Radioactiveman (Rotters Golf Club/UK)
Decks&fx:
Lawgiverz aka R.Kidz & Noize (Trigger/Botchit/UK)
Dj’s:
Rohbadobh + Jort
visuals: SF&L

Kleine zaal (hosted by Subsonik)
dj's: Josje + Silvahfonk + Subblazer

Zaterdag 22 mei / 24.00 – 06.00 / Voorverkoop 8 – Deur 10
Simplon, Boterdiep 69, Groningen