Tivoli logo

Stel je voor: je loopt een zaal binnen en ziet een dj achter de draaitafels, een zaal uit z'n dak gaan, maar je hoort geen muziek! Eerst even schrikken - "ben ik doof?" - maar dan zie je dat iedereen een koptelefoon op heeft!
Op 14 mei kan je dit meemaken in de Tivoli in Utrecht.

Vrijdag 14 mei wordt het stil in Tivoli Oudegracht. Dan nemen de heren van 433fm.com de zaal over met hun Stille Disco. 'Nadeel: je opa wil nu ook best wel eens naar de disco.' Aldus de Telegraaf over de Stille Disco, dé danssensatie van de Parade, die nu door het land reist. Jij zet je koptelefoon op, dj OD en NO dj van 433fm.com mixen dansklassiekers van vroeger met salsa, stevige house en gezellige radiospelletjes. Even uithijgen of een goed gesprek voeren? De koptelefoon af en het is geregeld. Private dancing met zijn allen.

De Private Dance Parties ontstonden in de zomer 2002 op theaterfestival De Parade. Vanuit het idee om wachtende mensen in een rij te vermaken, ontwikkelde zich het plan voor een illegale disco met koptelefoons. Op een nacht kraakte 433fm de kantine van de parademedewerkers waarna tot diep in de ochtend feest werd gevierd.

Geruisloos uit je dak gaan! Dat is waar het om gaat bij de Private Dance Parties.
Met een unieke act zetten dj OD en NO dj van 433fm op elk willekeurig evenement een eigen feestje neer. Een feestje met de live radiouitzending van Radio 433fm. Tegelijk is het een stille disco: iedereen draagt een draadloze hoofdtelefoon.

Voor deze editie is het gelukt! De bijna blinde composer Urban Utang verzorgt de lounge in Tivoli op vrijdagavond. Plastic Natuur zal Tivoli omtoveren tot een syntetische soundscape, waarin geen plaats is voor de grilligheid van de natuur zoals we die maar al te goed kennen. Perfect en onnatuurlijk zal het zijn, tenzij je een hoofdtelefoon bemachtigd en luistert naar de DJ's van 433fm.
In Tivoli draaien dit weekend dj Funky Money, dj OD, NO dj en dus dj Urban Utang.

433fm.com is een kleine creatieve organisatie waarbij een aantal mensen betrokken zijn. Nico Okkerse, was aktief als producent van theater en moderne dans. Hij was adviseur van het Fonds voor de Podiumkunsten en bestuurslid van de Associatie van Onafhankelijke Theatermakers. Eerder maakte hij de interaktieve showprogramma's Joop van den Zoon's Grandioze Doordraaishow, Joop's Ja of Nee.
Michael Minten, was aktief als televisiemaker. Daarnaast is hij ook intensief betrokken geweest bij een 'keigave' rock & roll band, die nog originele oer-rock&roll speelt en de boel steevast op stelten zet: Chantilly Lace.

In 2002 hebben ze samen gezocht naar een manier om samen te werken, wat resulteerde in enkele niet-gerealiseerde televisieprogrammavoorstellen en 433fm.com.

Achter de schermen werken een aantal mensen mee, als investeerder, designer, technisch ontwerper enzovoorts.