ALMELO - De 52-jarige radiopresentator Bert Schmitz uit Almelo heeft zondag een wereldrecord gevestigd waarmee hij ook een vermelding in het Guiness Book of Records heeft verdient. Hij heeft non-stop een radioprogramma gepresenteerd van 108 uur. Het oude record van Radio DJ Marathon stond op 103 uur.

De Almeloër begon in de nacht van dinsdag op woensdag met zijn uitzending, die via de lokale omroep Almelo was te volgen. De deejay hield zich onder de noemer 'De hits van Schmitz' op de been met het draaien van stevige rocknummers. Ieder uur mocht hij maximaal een kwartier een 'radiostilte' nemen.

De moeilijkste momenten waren de donderdagavond en vrijdagmorgen toen hij problemen met zijn stem kreeg. Zondagmorgen om 08.00 uur had hij het wereldrecord te pakken. Het gaf de Almeloër een nieuwe adrenalinestoot. Om 12.00 uur werd hij uiteindelijk achter de knoppen weggetrokken door medewerkers van de lokale omroep die de deejay tegen zichzelf in bescherming wilden nemen

Comments

 • Chris

  Chris

  11 May 2004

  Whaha! Jammer dat we radio Almelo niet kunnen ontvangen! Misschien heeft iemand het wel opgenomen en kunnen we deze "dj-performance" van 108 uur wel terug horen! ;-)
  Zou ie alweer wakker zijn?

 • Heinos

  Heinos

  11 May 2004

  En dan ook nog tegen zichzelf in bescherming genomen, anders had die nu nog staan draaien!

Comments are closed