Now & Wow Speedfreax

De legendarische club NOW&WOW opent zijn deuren op een nieuwe locatie en gaat schoonschip maken in het, volgens Langenbach, "verbreezerde" uitgaansleven. Zij beloven de beste club van Nederland te worden! De eerste try-out is op 14 mei en wordt georganiseerd door Speedfreax. Voor een try-out liegt de line-up er niet om. Zo komt oa. DJ Aardvarck (Rednose District, samen met Steven de Peven) de club inwijden.

Eindelijk is het zover! Na anderhalf jaar voorbereiding is de nieuwe locatie van club NOW&WOW gereed. In het weekend van 14 en 15 mei vinden de eerste swingende try-out party’s plaats waarna op zaterdag 22 mei plaats wordt gemaakt voor Soulpunkers on Discospeed! De nieuwe NOW&WOW wordt een ultieme mix van dance, pop, video-art, fashion en theater. Creatief Directeur TED LANGENBACH prefereert een samensmelting van deze disciplines. ‘Sferen zijn belangrijker dan stijlen in deze eclectische maatschappij’; aldus Langenbach. Na de ‘verbreezerisering’ in het uitgaansleven is het tijd om schoon schip te maken. De nieuwe NOW&WOW gaat werken vanuit het bottom-up principe; ‘we gaan alles vanaf de basis opbouwen en de uitdaging aan om onbevangenheid te creëren’.

Subthema’s als SOULPUNKERS ON DISCOSPEED, FLIRT, SPEEDFREAX, ELECTRIC BALLROOM, SUPERBIMBO en LOLITA KLUP zullen met de nodige regelmaat op de vrijdagen en zaterdagen plaatsvinden. Uiteraard zullen vaste residents als JACK DE MARSEILLE (FR), EROL ALKAN (UK), 2MANY DJ’S (BEL), FELIX DA HOUSECAT (USA) en JOOST VAN BELLEN (NL) NOW&WOW ook de komende jaren weer aandoen.

Ook de popliefhebbers komen vanaf deze zomer volop aan hun trekken. De NOWzaal wordt regelmatig omgetoverd tot poppodium (middenconcertpodium) en biedt plaats aan ongeveer 2000 bezoekers. De nieuwe NOW&WOW kiest voor de plug-in methode. De faciliteiten van het gebouw zijn zo ontwikkeld dat het voor organisaties van evenementen een kwestie van inpluggen is om technisch klaar te zijn.

NOW = contemporary dancemusic-visuals-concerts
WOW = urban-eclectic-electro-rock-theatre
SUPERWOW = relax-socializing-exhibition


De Graansilo waar NOW&WOW zich gevestigd heeft, is een architectonisch hoogstandje van begin vorige eeuw. Later hebben toparchitecten Brinkman en Van der Vlugt het ontwerp voltooid wat leidde tot de huidige vorm. De graansilo is opgesplitst in 3 ruimtes met een totaal oppervlak van ongeveer 5000 m2. Deze wel zéér tot de verbeelding sprekende locatie aan het water is gelegen naast metrostation Maashaven op een steenworp afstand van de Erasmusbrug.

Voor het Gemeentebestuur van Rotterdam is jongerencultuur en dancecultuur in het bijzonder, het eigentijdse bindmiddel van deze kosmopolitische stad. Daarnaast verbindt de nieuwe NOW&WOW ook nog eens de zogenaamde Rotterdamse culturele assen: Witte de Withstraat - Erasmusbrug - Luxor - Las Palmas - NOW&WOW en Ahoy’. Met de vestiging van NOW&WOW rekt het culturele centrum zich weer een stukje verder uit en vinden culturele organisaties steeds meer inspiratie in verjonging en verkleuring van de bevolking van Rotterdam. Kortom; de internationale clientele en artiesten zullen goed de weg weten te vinden naar de club.

Comments

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  29 April 2004

  ik heb al mooie dingen gehoord!

  iedereen wordt met een lift naar boven gebracht, wel cool als de deuren opengaan sta je midden op de dansvloer! :D

  langlevelangebach!

Comments are closed