earth

Volgende week zaterdag 10 april is het weer tijd voor een nieuwe editie van het feest Earth. Deze keer zal het feest weer in Paradiso plaatsvinden en daarnaast heeft de organisatie twee live acts uitgenodigd. Futureshock en de Matthew Dekay band zullen gaan optreden, daarnaast zullen Jonathan Lisle, Steve Gerrard, Lemon 8, Benoît en Per gaan draaien.

Op zaterdag 10 april luidt earth pasen in. Na 2 eerdere koninginnedag edities staat earth voor het 3e jaar op rij in de maand april in Paradiso. Tradtioneel gezien programmeert earth altijd een sterke live-act in Paradiso. Deze editie zijn dit er maar liefst 2!

In area 1 hebben we deze maand niemand minder dan Futureshock staan. Deze engelse formatie bestaand uit Alex Tepper en Phil Docktery werdt in 1999 opgericht. Na 34 releases onder verschillende namen op hun eigen Urban Heroes label werden ze door Terry Farley gestrikt voor het grote JBO. Op dit label kwam in 2003 ook het succesvolle album Phantom Theory uit, met de floorfillers Sparc en Frequency. Sindsdien is het door Todd Terry beïnvloede duo uitgegroeid tot headliner op vrijwel alle grote festivals wereldwijd. Na een periode vol met
dj-sets zullen ze op earth voor het eerst in 5 maanden een daverend live optreden neerzetten, iets wat normaal gesproken voor festivals is voorbestemd.

Earth gaat deze editie live over meerdere fronten. Zo tovert Futureshock de beats and synths nog uit hun apparatuur, Matthew Dekay Band daarentegen voegt er nog een dimensie aan toe, live instrumenten. Met een bassist, gitarist en percussionist produceert rising star Matthew Dekay een sound die hij zelf als een Forward Thinking production beschrijft.
Met als 1e productie het extrema 2003 theme ‘time to think’ zette de Matthew Dekay band zich meteen op de dancekaart. Later volgden nog ‘Higher Thoughts’ (Little Mountain recordings) en ‘Move You’.
Het is een fusie van een organische jazzy sound van Norman Soares, Frederic Gervais en Joep met de turntabling skills van Matthew. Deze editie wordt veel nieuw materiaal van een nog uit te komen album gespeeld.

Naast deze live-acts is deze maand Lemon 8 te gast. Deze rotterdamse house veteraan behoeft eigenlijk weinig introductie. Met tientallen producties vanaf begin jaren ’90 is hij een erg succesvol producer. Zijn tracks worden door vrijwel alle grootheden gedraaid. Met het uitbrengen van zijn ‘Innersanctuary Sessions’ afgelopen jaar volgde een perfecte bekroning op dit werk. Op dit album staan onder andere ‘New York New York’ en ‘Pressure’, twee van een lijst met ontelbare producties.
Als dj reist Harry Lemon al jaren over de wereld. Recent rockte hij de Winter Music Conference nog op het Ultra Music Festival, waar hij tussen artiesten als Sasha, Digweed, Tiesto, Sister Bliss en de Chemical Brothers stond.
Lemon 8’s funky dj-sets staan te boek als rauw en eclectisch, van club naar techno, van progressive naar breaks. Dit is een perfecte aansluiting op al het live-geweld.

Residents Per en Benôit complementeren de overvolle programmering in area 1.

Area 2 is dit keer het domein van breaks dj’s Jonathan Lisle en Steve Gerrard. Met het halen van deze dj’s is earth de 1e organisatie die deze stroming een eigen zaal durft te geven.
Breaks zijn in de afgelopen jaren van een underground sound veranderd in een volwassen mainstream sound, die door veel van origine house dj’s momenteel in sets wordt verwerkt.
Earth kiest voor de intelligente benadering door Jonathan Lisle uit te nodigen.
Deze door John Digweed ontdekte dj is een resident van het gerennomeerde Bedrock. Zijn stijl wordt als ‘intelligent quality breaks and progressive’ omschreven.
Hij host samen met Steve Gerrard de bovenzaal. Steve is na Jonathan het 2e supertalent die op Bedrock feesten prominent wordt geprogrammeerd.
Sinds hij in 2000 de Ericsson Award voor Best Bedroom Bedlam Dj won is zijn carrière in een stroomversnelling geraakt. Eén van zijn hoogtepunten is de rol van support dj voor Oasis in een uitverkocht wembley met 93.000 mensen!

Area 3 aka BRRRRRR wordt gehost door dj H. Henk supported by Jansen Met Fortuin.

Nieuw deze paaseditie is de performance van Master M. and the A-cup pin up club girls.
Dit jonge veelbelovende trio probeert het begrip interactie met hun uitdagende acts te benadrukken. Het thema is: Bunny’s on acid.
Verwacht een dynamische, theatrale maar vooral uitdagende vertoning!

Luid & Duidelijk verzorgt zoals altijd weer een performance met een uniek thema door het hele gebouw. Hun unieke interactie met het publiek zal ook deze avond weer voor vele verassingen zorgen.


Kijk voor meer informatie op de onderstaande links.


http://www.earth-link.nl
http://www.futureshockmusic.net
http://www.djlemon8.nl
http://www.a51djs.com

Earth stands for forward thinking house music!