Volgende week vrijdag zal er een speciaal evenement plaatsvinden in Tivoli de Helling in Utrecht. Tivoli, Techno FX en Teknation organiseren dan samen het evenement genaamd Fuck the dj. Zoals in deze naam al een klein beetje naar voren komt, zullen tijdens deze avond geen dj's gaan draaien maar zullen er alleen maar live acts aanwezig zijn.

Het einde van het dj-tijdperk in zicht? Misschien. Vanavond maak je mee hoe de technogrootheden van morgen ook live prima wegkomen. Op 9 april organiseren Tivoli, Techno FX en Teknation in Tivoli De Helling, Utrecht ‘FUCK THE DJ’. Een avond met alleen maar live electronica acts van nationale en internationale bodem! Geen enkele plaat of cd zal op deze avond in de Helling te horen zijn.
Fuck the DJ, only livesets!
Onder andere zullen Tony Rohr, Joris Voorn, Drifter TV, Funxiun, Spunk en Chase hun live-kunsten ten gehore brengen.

Fuck The Dj is de prikkelende titel waar onder meer New Yorker Tony Rohr zich door laat uitdagen. Zijn laatste ep Yadda Yadda Yadda vroeg het uiterste van zijn harde schijf. Weg met nostalgie, welkom vernieuwing, is zijn slogan. Verder Rotterdammer Joris Voorn, rijzende ster tussen de Detroit-goden, in de herkansing. Deze favoriet van Laurent Garnier zou in januari al optreden in Tivoli. Door een technisch mankement ging dat niet door.
Bij Drifter TV komen audio en digitale animaties op een unieke manier samen. Een naadloze opzwepende techno live-set van de Utrechtse DJ Drifter gecombineerd met realtime animaties in een verfrissende beeldtaal van zijn Amsterdamse naamgenoot VJ Drifter.
Utrechter Funxiun heeft zijn trashmetalverleden vakkundig omgezet in donkere electro-geori├źnteerde techno. Met dank aan de 8 bit Commodore 64 homecomputer. Spunk is een audio-visuele electro set van de amsterdamse kunstenaars Fokbros en Stakbabber. Super-sferisch openen zij de avond. In de foyer speelt het Utrechts/Zuid-Afrikaanse Chase ge├»mproviseerde 'elevator jazz'.

Techno FX is het geesteskindje van Utrechtse techno dj’s Drifter, Flipjack en Zero One. Zij organiseren tweemaandelijks een kwaliteits-techno avond in Tivoli de Helling. 9 april klimt dj Drifter zelf dus ook op het podium met Drifter TV.
Teknation is al jaren een begrip in Utrecht. De organisatie is onder andere verantwoordelijk voor Level 1 feesten in Theater Kikker en Symmetrixx feesten.

Meer info:
http://www.tivoli.nl
http://www.teknation.nl