Het komt niet zo vaak voor dat een Amerikaans house legende, gezien zijn staat van dienst mag je hem zo wel noemen, naar Nederland toe komt. Maar zaterdag 3 april is het zover, dan komt Farley 'Jackmaster' Funk een exclusieve 4 uur durende set draaien in Club More in Amsterdam!

Farley 'Jackmaster' Funk in Amsterdamse Club More…

In 1981 begonnen vijf jonge dj’s uit Chicago een radioshow op de vrijdagavond voor het locale radiostation WMBX. Zij werden geïnspireerd door de muziek die dj Frankie Knuckles vanaf 1978 draaide in de legendarische club The Warehouse, afgekort The House. Deze vijf jonge dj’s, waarvan een aantal zelfs nog op de middelbare school zaten, zouden de geschiedenis ingaan als de Hot Mix5, het eerste dj team ter wereld. In het midden van de jaren ‘80 jaar was hun show zo populair dat er meer dan 1,5 miljoen luisteraars iedere week aan de radio gekluisterd zaten om de nieuwste jackin’ tracks te beluisteren.

Eén van deze vijf, inmiddels legendarische, dj’s was Farley ‘Jackmaster’ Funk. Geboren in 1962, maakte hij als jonge twintiger in de jaren ’80 naam als een van de beste dj’s van Chicago. Hij wordt gezien als de eerste die de 4-to-the-floor beat als standaard in de house geïntroduceerd heeft (een elektronische kickdrum op iedere tel van de maat) en dit stond dan ook een tijd lang als ‘Farley’s Foot’ bekend. Maar zijn echte wereldwijde doorbraak kwam met een eigen productie, gebaseerd op een cover van Isaac Hayes, de wereldhit Love Can’t Turn Around. Hiermee behaalde hij niet alleen de hitlijsten in Amerika, maar uiteindelijk ook in Engeland. En zo ging Farley ‘Jackmaster’ Funk de geschiedenis in als de eerste persoon die ooit een internationale house hit scoorde.

Nu door naar het heden. Het is 2004. Wat heeft 2004 met 1981 te maken? In de komende weken zal de Amsterdamse Club More… langzaam haar zaterdagprogrammering gaan veranderen en op zaterdag 3 April zal alvast een voorproefje gegeven worden: een exclusieve dj set van deze legende. 4 uur lang originele Chicago house. 4 uur lang Farley ‘Jackmaster’ Funk in de mix.
De avond wordt opgewarmd door Dj Rubywax (o.a. Girls Love Dj’s). Deze jonge Amsterdamse is de laatste tijd waanzinnig snel naam aan het maken met zijn muzikale, maar altijd extreem funky house. So funky ‘it makes the stripes on a zebra dance’.

Farley ‘Jackmaster’ Funk at More…
Zaterdag 3 April 2004
Dj’s: Farley ‘Jackmaster’ Funk, Rubywax
Tijden: 23:00 – 05:00 / Entree: ¤12,-
Voorverkoop via AUB ticketshop 0900-0191
Locatie: Club More… Rozengracht 133, Amsterdam
Farley ‘Jackmaster’ Funk at More… is inspired by Tackybowhousetm