DEMF

Ook dit jaar wordt weer het bekend Movement festival gehouden in Detroit in Amerika. Jaarlijks komen er gedurende drie dagen miljoenen mensen op de verschillende podia in de stad af. Dit jaar is er een heus Nederlands podium te vinden in de stad. Onder andere Legowelt, Duplex en Remy zijn voor dit podium uitgenodigd.

Niet minder dan achttien Nederlandse dance-dj's verzorgen een show op het Movement Festival in Detroit, met ruim een miljoen bezoekers het grootste dance-event in de Verenigde Staten. Het gratis festival wordt op 29, 30 en 31 mei gehouden op 5 à 6 podia in de binnenstad van Detroit. Eén van de podia wordt geheel in beslag genomen door de Nederlandse dj's. Stichting de Generator uit Den aag (onder andere bekend van SoundVision en de Cultuurnacht in Den Haag) is belast met de organisatie en invulling van het Nederlandse podium.
Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de regeling Toursupport van het Popinstituut. De achttien dance-acts en -dj's die naar Detroit gaan, zijn Aardvarck, Benny Rodrigues, Dame, Dimitri, Estroe, Joachim, Ramon, Remy, Rockid, Duplex, Joris Voorn, Legowelt, Leroy, Miss Monica, Paco & Frederick, Rednose Distrikt, Steve Rachmad en T!M. De Generator is door de organisatie van Movement gevraagd een deel van de programmering van het festival te verzorgen. "Nederland loopt voorop op het gebied van het organiseren van dance-events", meent Christiaan van Betuw van De Generator. "Wij hebben veel ervaring op dit gebied en daarom zijn ze bij ons terecht gekomen. Wij leveren niet alleen de dj's, maar verzorgen ook de aankleding en vj's." De afvaardiging Nederlandse dj's bestaat bewust niet uit grote namen als Tiësto en Ferry Corsten. Betuw: "We hebben gekozen voor vooruitstrevende dj's die nog echt met hun hart draaien en een link hebben met de house uit Detroit. Voor de dj's is dit een unieke mogelijkheid om naamsbekendheid in de VS op te bouwen" Tijdens Movement treden in totaal zo'n tachtig acts op. Bekende namen uit het verleden zijn onder andere De La Soul, Mos Def, Jeff Mills, George Clinton, Laurent Garnier, Carl Craig en Jazzy J. www.movementfestival.com

Comments

  • Paul Bergenh.

    Paul Bergenh.

    2 April 2004

    echt wreed dat er een Nederlands Podium is … gisteren toevallig een CD gekocht van Red Nosedistrict (naam Iller dan je moeder) echt een coole cd!

Comments are closed