cocoontomorrow

Partyorganisatie "Tomorrow" heeft Cocoon uitgenodigd voor een avondvullend programma in de Las Palmas. Sven Vath, de grote man van Cocoon, wisten ze niet te strikken. Wel komen Johannes Heil, Danilo Vigorito en Paco Osuna. Zeker niet de minste van het artiesten imperium. Voor Club Las Palmas betekenen dit drukke dagen gevuld met techno! Op Konginnenacht bezoekt Major Rush, op uitnodiging van MAW-events, de "beste club van 2003". Hieronder het persbericht.

Cocoon bezoekt Nederland op Koninginnedag

Rotterdam – Op 30 april, Koninginnedag, zal in club Las Palmas te Rotterdam het fameuze Duitse Cocoon neerstrijken. Cocoon is het bolwerk van Sven Väth, pionier in de Duitse dance en onmiskenbaar een van de meest invloedrijke personen in de mondiale technoscene. De afgelopen jaren heeft Cocoon een machtig imperium aan artiesten opgebouwd. Drie daarvan, Johannes Heil, Danilo Vigorito en Paco Osuna komen nu op verzoek van de nieuwe organisatie Tomorrow naar Nederland.

Het vanuit Frankfurt opererende Cocoon is geen onbekende partij voor de Nederlandse muziekliefhebber die techno hoog in het vaandel heeft staan. Zo vertegenwoordigde de organisatie de afgelopen twee jaar het technogenre in een eigen tent op het immens populaire dancefestival Mystery Land en dat zal komende zomer wederom het geval zijn. Een zomer waarin Cocoon net als voorgaande jaren weer uit gaat pakken op Ibiza waar in de enorme discotheek Amnesia wekelijks een clubavond zal worden gebracht met de meest gerenommeerde techno-DJ’s ter wereld.

Zover is het nog niet want eerst komt Cocoon op 30 april naar Nederland met een nieuw concept. Nadat vorig jaar Cocoon Clubbing gelanceerd werd in eigen land en in Spanje en Portugal doet de organisatie nu voor de eerste keer Nederland aan. De avond in de Rotterdamse club Las Palmas maakt deel uit van de Europese Cocoon Clubbing tour langs vooraanstaande technolocaties in verschillende landen.

Cocoon Clubbing wordt een clubavond die door Tomorrow geheel naar de wensen en maatstaven van Cocoon zal worden ingericht, zowel inhoudelijk als visueel. Een avond waarin het ‘gevoel’ in de techno centraal staat. Een nacht voor de liefhebbers van swingende percussievolle groovy techno en techno met diepgang. Dat betekent lange gevarieerde sets waarin Vigorito en Osuna alle tijd en ruimte krijgen om hun set op te bouwen. Enkel onderbroken door een uitgebreide
live-act van Johannes Heil.

De Duitser Johannes Heil is een van de drijvende krachten achter het veelgeprezen Kanzleramt label. Hij bracht daarop gevierde albums uit als ‘Illuminate the Planet’, ‘Future Primitive’ en zijn baanbrekende debuut ‘Reality to Midi’. Hoewel hij bij tijd en wijle ook achter de draaitafels staat geniet hij vooral bekendheid met zijn live-act waarin hij de grenzen van techno verkend en nooit voor de makkelijkste weg kiest. Heil is een muzikaal genie en het schoolvoorbeeld van een producer die zijn diepste gedachten om weet te zetten in muziek die je ook raakt wanneer je thuis op de bank ernaar luistert.

Paco Osuna uit Spanje heeft zich in sneltreinvaart opgewerkt tot een internationale topper. Zijn residency in Amnesia bracht hem in contact met Cocoon dat hem als eerste Spaanse DJ tekende. In Nederland brak hij in 1999 door na een fantastisch optreden op de mainstage van Dance Valley en inmiddels is hij tot resident gebombardeerd van de maandelijkse technoavond Mainstage in de Amsterdamse Escape.

De Italiaan Danilo Vigorito komt uit Napels, de bakermat van de Italiaanse techno. Vigorito heeft zichzelf binnen twee jaar door middel van zijn ijzersterke producties op labels als Zenit, Conform en zijn eigen Orion Muzik in de picture gebracht bij Cocoon. In Nederland stond hij tot dusver nog niet op het grote podium maar het zal beslist niet lang gaan duren voordat dat wel
het geval is.

Algemene gegevens

Datum: 30 april 2004
Evenement: Cocoon Clubbing
Locatie: Las Palmas – Wilhelminakade 66, Kop van Zuid, Rotterdam
Tijd: 22.00 – 05.00 uur
Line-up: Johannes Heil (live) (D), Paco Osuna (ES), Danilo Vigorito (I)
Kaarten: 18 euro in de vvk bij Free Recordshop (vanaf 27-3), 22,50 aan de deur
Leeftijd: 18 jaar en ouder
Website: www.tomorrow.nu / www.cocoon.net

Comments

  • Goedie

    Goedie

    24 March 2004

    Vet! Die organisatie timmert gelijk goed aan de weg. Johannes Heil is zeker niet mis :).

Comments are closed