10 days off 2004

Zoals elk jaar is het in juli weer tijd voor het bekendste dancefestival van België, 10 days off. Dit is een hele speciale editie aangezien 10 days off haar 10-de verjaardag viert. Onlangs heeft de organisatie al weer de eerste namen bekend gemaakt. Onder andere Laurent Garnier, Jeff Mills en Richie Hawtin zijn een aantal van de eerste namen.

10 Days Off wordt 10-er !
10 jaar al is clubmuziek tijdens de Gentse Feesten synoniem van 10 Days Off.
10 jaar 10 Days Off, dat zijn meer dan 100 dagen van puur muzikaal plezier voor 1000-den liefhebbers van vooruitstrevende dansmuziek.
10 jaar 10 Days Off, dat is meer dan 3 maanden tijdverdrijf voor muzikale ontdekkingsreizigers uit alle hoeken van de aardbol, die komen dansen, kijken en genieten.
10 jaar 10 Days Off, onze bijdrage aan de geschiedenis van de electronische muziek.

En als je dacht dat vorige edities al stuk voor stuk onvergetelijk waren, maak dan zeker een speciaal plekje vrij in je agenda voor de 2de helft van juli 2004. 10 Days Off inviteert met grote trots een aantal topnamen uit onze rijke geschiedenis, waarmee we een bijzondere band hebben: Laurent Garnier, Jeff Mills, Richie Hawtin, Miss Kittin & The Hacker, Tiga en Jazzanova zijn er alvast.
Uiteraard wil 10 Days Off ook in 2004 in de eerste plaats de grootste gemene deler zijn van wat beweegt en boeit in de electronische muziekscene. Vele muziekstijlen: house, electro, breakbeats, 80-ies rock, drum and bass, grooves, broken beats, nu jazz, lounge, techno, funk, disco, … En artiesten die luisteren naar namen als: Roger Sanchez, Tiefschwarz, DJ T, Chicken Lips, Headman, Luciano, Erlend Øye, Märtini Brös, Ewan Pearson, Spektrum en Ricardo Villalobos.
Een constante in het programma van 10 Days Off is de aandacht voor interessante labels. De specials anno 2004 gaan over F Com (Garnier en co vieren het 10-jarig bestaan !), Kompakt, Sonar Kollektiv, International Deejay Gigolos (label van DJ Hell), Poker Flat en Playhouse.

Volg onze newsletters en check www.10daysoff.be. Einde april communiceren we meer namen, einde mei het volledige programma.

Membercards (11-dagen abonnementen, met onbeperkte toegang tot het festival) zijn dit jaar alleen in voorverkoop via het internet beschikbaar en dit tot uiterlijk 30 juni. Check www.10daysoff.be.

In dezelfde periode vindt 5 Days Off plaats, de Nederlandse spin off. Lees meer op www.5daysoff.nl

Wat je moet weten over:

Laurent Garnier, godfather van de Franse dansmuziek, viert het 10-jarig bestaan van zijn F Com label. Voor de 4de keer op 10 Days Off.
www.laurentgarnier.com, www.fcom.fr

Richie Hawtin, de voormalige nerd van harde Detroit techno is recent getransformeerd tot party animal. Zijn dj sets gaan dieper dan ooit. Sound is everything. Voor de 4de keer op 10 Days Off.
www.plastikman.com, www.m-nus.com

Jazzanova, de 6 van Berlijn dragen het woord ‘eclectisch’ hoog in het vaandel. Alles uit jazz, house, brazil, latin, dub en hiphop. Voor de 4de keer op 10 Days Off. Sonar Kollektiv special !
www.jazzanova.de, www.sonarkollektiv.de

Jeff Mills, groots technodj, draaitafelkunstenaar, oprichter van Underground Resistance, onlangs met een cd- en dvd-release “Exhibitionist”. Voor de 4de keer op 10 Days Off.
www.axisrecords.com , www.tresorberlin.de

Miss Kittin, hippe dame uit de Berlijnse electro scene, viert haar verjaardag tijdens 10 Days Off en draait samen met the Hacker. Vaandeldragers van de International Deejay Gigolos Label Night.
www.misskittin.com, www.goodlife-ozone.com

Tiga, Duits- Canadees electro-wonder met grote popgevoeligheid. Nieuwe plaat staat in de steigers. Onthou vooralsnog vooral “Hot in here” en “Sunglasses at night”.
www.tiga.ca

Roger Sanchez, Americaanse house titaan, chartsvuller uit de Ibiza-kliek, legende.
www.releaseyourself.com

Tiefschwarz,een samentrekking van de achternamen van de broers Schwarz en hun voorliefde voor deep house. Intussen geliefd door dj’s worldwide: deze heren worden groot.
www.tiefschwarz.net

DJ T, aka de Duitser Thomas Koch, al meer dan 20 jaar actief als dj, maakt platen voor het trendy Physical label.
www.physical-music.com

Chicken Lips, ooit hitmakers als Bizarre Inc., makers van no wave revival funkdubhouse. Remixen worden zeer gewaardeerd. Op het Kingsize label.

Headman, 2 Zwitsers die ook als Manhead opereren voor het eveneens zeer door de jaren ’80 beïnvloedde Gomma label.
www.headman.ch

Luciano, aka Lucien-N-Luciano uit Santiago de Chile. Zeer bijzondere mix van electro, techno en songs.
www.peacefrog.com

Erlend Øye, helft van het intimistische singer songduo Kings of Convenience uit Bergen (Noorwegen), stapte in de wondere wereld van de dansmuziek als vocalist van de hits van Royksopp, als maker van een soloplaat vol electropop en binnenkort met een cd in de reeks DJ-Kicks platen op !K7.
www.erlendoye.com

Märtini Brös, DJ Clé en Mike Vamp uit Berlijn, duo-project op Poker Flat.
www.pokerflat-recordings.com

Ewan Pearson, 1 van de meest gerespecteerde Uk producers én remixers van het moment. Momenteel bezig aan zijn 2de release als artiest voor Soma (onder het pseudoniem Maas).
www.somarecords.com

Spektrum, live set, act van het Duitse playhouse label.

Ricardo Villalobos, Chileen, revelatie van 2003, maker van minimalistische dansmuziek, aanvoerder van de Playhouse special op 10 Days Off !

10 DAYS OFF 1995-2004

In 10 jaar is 10 Days Off uitgegroeid tot 1 van de belangrijkste overdekte festivals ter wereld voor de betere dansmuziek en verwante kunst- en expressievormen. Naast dj-sets en live performances heeft 10 Days Off plaats voor videoprojecties, workshops en turntable battles.
Maar 10 Days Off ontleent natuurlijk in de eerste plaats zijn naam aan de imposante lijst bekende artiesten die er speelden. Vaak primeurs voor België of zelfs Europa. Maar even goed is 10 Days Off de springplank voor jonge talenten, die de kans krijgen te debuteren tussen de grote voorbeelden. En niet zelden stoten zij vervolgens door naar de hoogste klasse van de muziekwereld.

Niet alleen is 10 Days Off in de afgelopen 10 jaar een van de meest innoverende festivals gebleken. Het evenement wordt ook wereldwijd geroemd om zijn unieke vibe. Hoe vaak is het niet voorgekomen dat het publiek almaar meer wilde, tot op het punt dat de dansvloer gevuld bleef met wild zingende, schreeuwende, stampende en dansende mensen als de dj allang zijn platentas had dichtgeritst? En hoe vaak zijn klassespelers als Carl Craig, DJ Sneak en Derrick May niet teruggekeerd naar Gent, puur voor het plezier van het draaien op 10 Days Off?

Aan de indrukwekkende reeks namen die de 10 Days Off-podia in het verleden bevolkt hebben (2 Many DJ's, A Guy Called Gerald, Alex Gopher, Etienne De Crécy, Andrew Weatherall, Chicken Lips, Danny Krivit, Mu & Maurice Fulton, Dillinja & Lemon D, Kenny Larkin, Dave Clarke, Laurent Garnier, Basement Jaxx, Speedy J, Joey Beltram, Koenie, Mo & Benoeli, David Holmes, François K, Dimitri, Grooverider, Hell, Josh Wink, Erol Alkan, Jeff Mills, Jazzanova, Herbert, Layo & Bushwacka, LCD Soundsystem, Moodymann, Recloose, Marky & XRS, Metro Area, Bryan Gee, Miss Kittin, Richie Hawtin, T. Raumschmiere, Tiefschwarz , Tiga, het is slechts een wilde greep uit het aanbod) zullen ook dit jaar weer enkele 10-tallen worden toegevoegd.

10 jaar 10 Days Off, het belooft een hete zomer te worden in Gent.

Praktische info

10 Days Off
16-26 juli 2004
Kunstencentrum Vooruit Gent

Adres
Sint Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent

Organisatie
Vzw 5 voor 12
Wetstraat 60
2060 Antwerpen
tel 32 (0)3 226 49 63
fax 32 (0)3 226 49 42

Tickets
Membercards tot 30/6 te koop via (button tickets)

Comments

  • Goedie

    Goedie

    30 March 2004

    Hier wordt je toch wel blij van als je al die namen ziet en ook welke labels gaan langskomen! &)

Comments are closed