De legendarische Duitse synthesizergroep Kraftwerk staat op maandag 29 maart in de Pepsi Stage in Amsterdam. Het is dan 12½ jaar geleden dat deze pioniers van de elektronische muziek voor een concert in ons land waren. In 2004 gaat de band op wereldtournee. De kaartverkoop voor dit concert begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur.

Kraftwerk werd begin jaren zeventig opgericht in Düsseldorf. Groepen als Human League, Orchestral Manoeuvres In The Dark (OMD), Pet Shop Boys, Eurythmics en Depeche Mode zijn schatplichtig aan de grondleggers van de synthesizer pop als inspiratiebron. Ze scoorden hun grootste hit met Autobahn (1974) dat veel hedendaagse hiphop, dance en elektronica heeft geïnspireerd.
Na jaren van stilte rond de band kwam afgelopen juli eindelijk nieuw materiaal uit. Het album Tour de France bevat nieuwe opnames van alle nummers afkomstig van de gelijknamige EP uit 1983. Daarnaast bevat het album een aantal splinternieuwe tracks, evenals een concept voor een soundtrack die de opwinding en intensiteit van
de wielerrace moet weergeven. Tijdens de MTV Awards gaf Kraftwerk onlangs het eerste en enige televisieoptreden in het bestaan van de band. Na het concert is er in de foyer van de Pepsi stage een Electronation afterparty met dj's Terry Toner & Herr Arter.

KRAFTWERK
Pepsi Stage, Amsterdam Z.O.
Maandag 29 maart
Entree: ¤ 32,50 (excl. servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur, einde afterparty circa 01.00 uur.
http://www.electronation.nl