beachbop

BLOEMENDAAL - De organisatie van het Bloemendaalse strandfeest Beachbop heeft twee van de geplande edities afgelast. In plaats van de voorgenomen vier afleveringen, zullen nu maar twee van de immens populaire dansfeesten aan het strand worden gehouden. Als voornaamste reden noemt organisator en Woodstock-eigenaar Björn André de la Porte dat het strand niet kan worden afgesloten.

Eerder dit jaar hebben de paviljoens de gemeente Bloemendaal verzocht op de vier zondagen dat het evenement wordt gehouden, het strand af te sluiten. André de la Porte: ,,In eerste instantie hebben we daar toezeggingen van de gemeente over gekregen. Maar later bleek een meerderheid van de raad tegen de afsluiting. Bovendien is de gemeente technisch nog helemaal niet in staat om het strand af te sluiten.''

André de la Porte zegt dat de organisatie door het late tijdstip waarop over de afsluiting werd besloten zo veel vertraging heeft opgelopen, dat het te kort dag werd al op 29 juni en 13 juli grootschalige evenementen te programmeren.

De twee edities van Beachbop die wel doorgaan zijn op 27 juli en 31 augustus en bieden een combinatie van dance en live-bands.

De gemeente Bloemendaal was niet bereikbaar voor commentaar.