Zoals we al eerder vermeldden zou de FFWD Heineken Dance Parade naar een nieuwe locatie verplaatsen. Onlangs is bekend gemaakt dat het de Katendrecht zou worden en hier presenteren we jullie het laatste nieuws over het feest.

Op zaterdag 9 augustus wordt voor de zevende maal de FFWD Heineken Dance Parade georganiseerd in Rotterdam. De parade, een karavaan van aangeklede trucks met DJ’s en danseressen, trekt jaarlijks rond de 350.000 danceliefhebbers naar de Maasstad en is daardoor het grootste dance event van de Benelux. Meedoen hieraan is populairder dan ooit. Meer dan honderd aanvragen van clubs, DJ’s en platenmaatschappijen zijn binnen, terwijl er slechts veertig trucks kunnen meerijden, alsdus Henk Witteveen van de Stichting Rotterdam Dance Parade. De FFWD Heineken Dance Parade sluit traditioneel af met een groots eindfeest, dat dit jaar op een nieuwe locatie wordt gehouden: Katendrecht. Om daar te komen gaat de hele parade voor het eerst het centrum uit over de Erasmusbrug, wat een waanzinnige belevenis belooft te worden.

Route weer over de Coolsingel
Het startpunt blijft in het centrum bij de Schiedamse Dijk, waar voorafgaand aan de parade ook een warming-up plaats vindt. Om 12.00 uur rijdt de eerste wagen over de Coolsingel. Op veler verzoek zal de parade opnieuw keren voor het Stadhuis, waardoor de parade aan beide kanten van de Coolsingel langs het publiek zal trekken naar de good old Witte de Withstraat, volgens insiders een van de hoogtepunten van de parade. Na de Witte de With volgt de Westersingel en het Vaste Land voordat de stoet over de Erasmusbrug gaat om daarna via de Posthumalaan omstreeks 16.00 uur aan te komen bij het eindfeest op het 3e Katendrechtse Hoofd (vlakbij metrohalte Rijnhaven). Naar deze nieuwe locatie voor het eindfeest, is samen met de gemeente en de politie gezocht. Mark Rouwenhorst van de Stichting Rotterdam Dance Parade is zeer te spreken over deze samenwerking. “Al jaren lang doen de politie, de gemeente en Rotterdam Festivals hun uiterste best om de FFWD Heineken Dance Parade mogelijk te maken. Wat dat betreft onderscheidt Rotterdam zich echt van alle andere steden.”

Waterspektakel
Op het eindfeest zijn de nationale en internationale DJ’s verspreid over vier arena’s, waaronder een Club en een Techno arena. Op de kop van de pier zullen in het kader van het waterjaar, waterfiguren gecreëerd worden. Ook wordt daar het grootste waterprojectiescherm ter wereld gebouwd. Met het oog op de capaciteitsbeheersing wordt er dit jaar voor het eerst een toegangsprijs gevraagd voor het eindfeest. Het eindfeest is nog maar toegankelijk voor 50.000 man. De kaarten, met een symbolische prijs van € 10, zijn vanaf 1 mei overal te koop. De voorverkoopadressen worden, net als alle overige informatie, bekend gemaakt op www.ffwdheinekendanceparade.nl

Informatie
Voor vragen over de programmering, deelname en sponsoring kan worden gebeld met Update Media (020-7109700). Voor vragen over het evenement zelf kan men terecht bij JMR Produkties (010-4331300).