In mei 2003 zullen er weer veel grote namen staan in Doornroosje in Nijmegen. Onder andere de eigenaar van het bekende Duitse label Kanzleramt, Heiko Laux zal naar Nijmegen afreizen. Andere grote aansprekende namen zijn Deetron, The Youngsters & Steve Bug.

zaterdag 3 mei
Planet Rose ‘Fingers Ltd label presentatie’
Techno Room: Pure + Hansz + B-Tek + LL on 4 decks & FX
Chill Out: J Smoke & TsC (Waaghals)
entree 5,- (na 24.00 uur 7,-)/ van 23.00 tot 04.00 uur, na 02.30 uur geen toegang


Medio 2002 is het idee ontstaan om een elektronisch muzieklabel toe te voegen aan het Nijmeegse labellandschap (bestaande uit onder andere Highland Beats, Body Art Form, Klirfactor en A New Dawn). Fingers Ltd. is hier de uitkomst van. Nijmegen is inmiddels bekend bij heel wat (inter-)nationale dj/ producers; allemaal te gast op Planet Rose in de afgelopen acht jaar. Dj’s Hansz en Pure zijn echter al die tijd een constante factor geweest. Naast gastheren, zijn zij een inspiratie voor menig aanstormend talent uit de regio. Hoogste tijd om inspiraties en aspiraties te vertalen in vinyl. Wat gaat Fingers Ltd. uitbrengen? Het label brengt regionale, landelijke en internationale dj`s/ producers met elkaar in contact om unieke coproducties uit te brengen. Zij het door middel van remixen en tracks. Als eerste wapenfeit verschijnt ‘De Resident EP’ op 3 mei. Het is een compilatie van tracks geproduceerd door het resident dj-team van Planet Rose; B-tek, Hansz, LL en Pure. Deze 4de “4 decks & FX” avond vormt het startsein van Fingers Ltd.

www.djhansz.com
www.waaghals.com

zaterdag 10 mei
Planet Rose
Main Room: Deetron (Music Man, ch) + B-Tek
Background Room: live PA Andy Vaz (Background, d) + Daniel Fritschi (Ego Club, d)
entree 6,- (na 24.00 uur 8,-)/ van 23.00 tot 04.00 uur, na 02.30 uur geen toegang


De man achter het Zwitserse fenomeen Deetron is Sam Geiser, 27 jaar oud en woonachtig te Bern. Gefascineerd door hiphop begint Deetron begin jaren negentig met het ontwikkelingen van zijn techniek. Hiphop is tevens zijn link naar de elektronische muziek van met name Todd Terry en Kevin Saunderson. Club Trax in Zurich toont interesse in een residentie en dan gaat het hard. In korte tijd draait Geiser met een flink aantal wereldsterren. Zijn platenkeuze, balancerend op de rand van techno, house en Detroitclassics en zijn 3-deck-mixing worden overal geroemd. Ondertussen produceert hij ook een aantal knallende releases op niet al te misselijke labels als Intec, Rotation, Black Nation en Music Man. De platenkoffers van kopstukken als Richie Hawtin, Jeff Mills, Laurent Garnier en Dave Angel zitten er vol mee. Voor wie er niet bij was begin vorig jaar: Deetron is momenteel een van allerbeste en wordt een van de allergrootste! In de vorm van labeleigenaar Andy Vaz en Daniel Fritschi! bedwelmt Düsseldorf’s Background de kleine zaal met een dik pak minimale techno en minimale house.

www.deetron.com

zaterdag 17 mei
Planet Rose
Techno Room: live PA The Youngsters (F-communications, fr) + Pure (Tresor) + Hansz
(Highland Beats)
Chill Out: Djama Laser & Blekkie
entree 6,- (na 24.00 uur 8,-)/ van 23.00 tot 04.00 uur, na 02.30 uur geen toegang


Een klein anderhalf jaar geleden waren the Youngsters verantwoordelijk voor één van de mooiste live optredens die op Planet Rose plaatsvonden. Hun optredens zijn “echt” live: er wordt gezongen en live meegespeeld op de synthesizers. Er heerst een magie tussen het publiek en beide Fransmannen. Hoogste tijd dus voor een herhaling! Niet in de laatste plaats omdat van beide heren twee prachtplaten zijn verschenen op het F-Communication label van Laurent Garnier. The Youngsters sound is meer uitgewerkt, soms op een haast popmuziekachtige manier. Liedjes dus. Het laveert nog altijd tussen house, electro en techno overgoten door het warme geluid waar de Fransen patent op hebben. Hansz en Pure kunnen uitstekend overweg met de warme, gevarieerde sound van vanavond. En zo komt de zomer wéér een stukske dichterbij.

www.theyoungsters.net
www.fcom.fr
www.djhansz.com

zaterdag 24 mei
Planet Rose ‘House Edition’
House Room: Steve Bug (Pokerflat, d) + LL (Wolfskuil Records)
Chill Out: Viccc (Las Palmas)
entree 6,- (na 24.00 uur 8,-)/ van 23.00 tot 04.00 uur, na 02.30 uur geen toegang


Steve Bug is een naam die op veler lippen ligt. Vooral bij de connaisseurs van kwaliteits-house is zijn label Pokerflat een geliefd onderwerp. Een prachtig album ‘Sensual’), vele singles en mooie producties van deephouse producers als Martin Landsky, Glowing Glisses en Alexi Delano verschenen op dit label. Toch is dit pas de tweede keer dat de beste man in Nederland draait! Het zou kunnen dat hij simpelweg nauwelijks tijd heeft om te draaien in ons land, want een blik op zijn agenda leert dat hij op de gekste plekken moet “auflegen”. De house en minimal zoals Steve Bug het draait en produceert, komt het best tot zijn in een kleine, intieme club. Zoals Doornroosje dus. Op grote raves zou de subtiliteit van zijn muziek verloren gaan in het feestgedruis. In een club is er bovendien meer ruimte om te experimenteren. En daar houd hij wel van. LL is een groot kenner van minimale groove en houd wel van wat geluidsexperimentjes op zijn tijd. Een mooie combi dus.

www.pokerflat-recordings.com

zaterdag 31 mei
Planet Rose Special
Main Room: Heiko Laux ‘3 hour set’ (Kanzleramt, d) + Bart Skils (Traffic/Voltt) +
B-Tek
House Room: Steve Mammam (Cinq Etoiles/Club NL) + live PA Wednesday + Spilly
entree 12,-/ van 23.00 tot 06.00 uur, na 04.00 uur geen toegang


Als het aankomt op diepgang in een technoset is DJ Heiko Laux de ongekroonde keizer. Enorm afgewogen gaat de man met heel veel precisie te werk. Vanaf de eerste plaat een drie uur durend orgasme, opbouwend naar een volledig bevredigend einde. In de tussentijd vindt nauwelijks een tempowisseling plaats. Maar zijn de platen o zo boeiend, de mixen bijzonder smaakvol en groeit het geheel uit tot een prachtige roman waar je gefascineerd in blijft doorlezen. In Bad Neuheim, Duitsland startte Heiko Laux tien jaar geleden Kanzleramt Records. Zijn A&R hield grootse ontdekkingen in, zoals Johannes Heil, Anthony Rother en Diego. Zijn eigen releases op Kurbel, U-Turn, I220 en natuurlijk Kanzleramt zijn eveneens om van te smullen. Hoofdstedeling Bart Skils is verantwoordelijk voor de buitengewoon fijnzinnige Traffic- en Voltt-feesten. Zijn capaciteiten als Jock zijn inmiddels ook wel bekend; afgemeten, toegankelijk en zonder pardon. Steve Mammam laat in een drie uur durende set horen waarom hij resident is van Club NL en waarom zijn ‘Stories’-cd de allermooiste Deephouse verzamelaar is van de laatste tijd. Live-act Wednesday, bestaande uit Hester Boverhuis en Anna Feilchenfeldt is het best te omschrijven als “voices and beats”. Leuk detail is dat Anna ooit de zang verzorgde voor ‘Tango’ van Jeff Mills
(Purpose Maker 9).

www.kanzleramt.com
www.cinq-etoiles.com
www.wednesday-online.com
www.bartskils.com

Comments

  • Goedie

    Goedie

    17 April 2003

    Planet Rose heeft het weer aardig voor elkaar. Vooral Heiko Laux en Steve Bug lijken me gaaf om te horen. The Youngsters waar ook goed de laatste keer dat ik ze hoorde &)

Comments are closed