asta

De ASTA zal binnenkort weer opnieuw opengaan. Dit uitgaanscentrum wat aan de Spui zit was vroeger een populaire plek om uit te gaan in Den Haag totdat het in '98 niet meer gebruikt mocht worden vanwege de oplevering van woningen in de directe omgeving. Maar nu zal het binnenkort weer zijn deuren openen!

Binnen afzienbare tijd zal uitgaanscentrum ASTA opnieuw geëxploiteerd worden. ASTA is gevestigd op het Spui nummer 27, in hetzelfde pand waar zij in 1998 de exploitatie moest beëindigen in verband met de oplevering van woningen in de directe omgeving. Met de ligging in het hart van Den Haag zal ASTA een leegte in het Haagse uitgaansleven opvullen; momenteel ontbreekt een grootschalige uitgaanslocatie in het centrum van Den Haag.

Het pand dat in 1921 is gebouwd als bioscoop en heeft reeds bewezen ook bijzonder goed dienst te kunnen doen als trendy uitgaansgelegenheid. Van 1996 tot en met 1998 was ASTA het grootste en meest succesvolle uitgaanscentrum van Den Haag. Uitgaanspubliek uit alle delen van het land kwamen toen op de Haagse uitgaanslocatie af.

Dankzij een succesvolle samenwerking tussen de Gemeente Den Haag, de eigenaar van het pand 'Multi Development Corperation' en de exploitant 'City Dance Investments' zal de locatie de komende jaren weer als uitgaanscentrum in gebruik genomen worden. Om de omwonenden niet tot last te zijn worden momenteel verregaande geluidsisolerende maatregelen getroffen. De gehele locatie, bestaande uit 3 zalen, een foyer en een entreehal, wordt volledig voorzien van nieuwe geluidsisolerende wanden.

ASTA zal meerdere dagen in de week geopend zijn. Met een gevarieerd programma worden verschillende doelgroepen voorzien van muziek en entertainment. De hoofddoelgroep van ASTA bestaat uit trendy jongeren tussen 21 en 35 jaar die houden van uitgaansdiversiteit en kwaliteit. Op dinsdagen presenteert ASTA 'Double M'. Deze karakteristieke clubavond omarmt het 'underground gevoel' en kent een trouwe groep volgelingen. Op donderdagavond mikt ASTA op studenten. Met een aangepast product-, prijs- en muziekbeleid moet daarmee het uitgaansleven voor de Haagse student een stuk aantrekkelijker worden. De vrijdagen van ASTA worden gevarieerd ingevuld: eigen evenementen met bekende nationale en internationale topdeejays, dance classics parties en andere concepten worden dan afgewisseld door evenementen van externe feestorganisaties. Op zaterdagen keert de clubavond van het oude ASTA terug; 'Astatic'. Deze avond wordt gekenmerkt door vooraanstaande techno- en clubdeejays, gecomplementeerd met kunstzinnig entertainment, visual artists en progressieve decoraties. Verdere invulling van de programmering zal in een later stadium bekend worden gemaakt.

De oude bioscoop kan slechts tijdelijk als uitgaanscentrum worden geëxploiteerd. Eigenaar 'Multi Development Corperation' zal op termijn het theater door nieuwbouw vervangen. De exacte startdatum van deze nieuwbouw is nog niet bekend maar zal naar verwachting pas over ruim twee jaar aanvangen. De intentie is dat het uitgaanscentrum in deze nieuwbouw ook een plaats gaat krijgen, zodat ASTA op langere termijn een uniek onderdeel van het Haagse uitgaansleven zal blijven.

Binnen enkele weken zal de volledige internetsite van ASTA, www.asta.nl, online gaan. Voor meer informatie omtrent ASTA kunt u contact opnemen met reclamebureau Image Business.