Hollandhungary

Op vrijdag 19 november vindt het Holland Hungary Dance Festival plaats. Dit evenement is een initiatief van het Nationaal Pop Instituut en wordt georganiseerd in het kader van Thinking Forward, een project in het leven geroepen om de nieuwe EU-lidstaten kennis te laten maken met onderdelen van de Nederlandse cultuur nu Nederland voorzitter is van de EU en deze wordt uitgebreid met tien nieuwe lidstaten.

Tijdens het Holland Hungary Dance Event vindt een uitwisseling plaats tussen de Nederlandse en Hongaarse dance cultuur. Het dance event bestaat uit twee shows, de eerste show vindt plaats in de Amsterdamse Melkweg op 19 november en de tweede op 26 november in de A38 in Budapest.Op 19 november treden 3 Nederlandse en 4 Hongaarse acts op. Het Hongaarse team bestaat uit de live acts Marcel & Sena, dj Palotai en de in Amsterdam woonachtige ms Syche. Marcel is waarschijnlijk geen onbekende bij de liefhebbers van triphop & aanverwanten. Na eerst platen te hebben uitgebracht op onder andere Nuphonic en Thru Thoughts, is onlangs een cd van hem verschenen op LTJ Bukem’s Cookin’Records. De muziek van de Ghanees-Hongaarse zangeres / mc Sena past ook helemaal in dit straatje: In korte tijd heeft ze met producers van formaat samengewerkt waaronder Yonderboi, eerdergenoemde Marcel en Dzihan & Kamien. Dj Palotai is de Hongaarse Norman Cook. Hij is sinds jaar en dag een van Hongarije’s meest gewaardeerde dj’s die in zijn sets moeiteloos breaks, latin, house, electro, hiphop, dub, uk garage en nog veel meer weet samen te smelten tot een broeierige feestexplosie. Ms Syche woont al enige tijd in Nederland en organiseert onder andere in cafe Vaaghuyzen de maandelijkse avond “Budapest Delight”.Ook aan Nederlandse zijde staan artiesten van groot formaat, die in Hongarije zeker hoge ogen gaan gooien. OLaBOLA, Laidback Luke en C-Mon & Kypski zijn stuk voor stuk klinkende namen die de afgelopen jaren hebben laten zien wat ze waard zijn. OLaBOLA zijn de nieuwe meesters van de crossover dance muziek en laten jungle en latin grooves met speels gemak overgaan in old school soul, reggae en ska. Laidback Luke is zonder twijfel een van Nederland’s beste dj’s. Met zijn geweldige techniek en eclectische draaistijl is hij absoluut een talent voor wie een grote (internationale) toekomst in het verschiet ligt. Tenslotte C-mon & Kypski, Neerlands trots op turntable-gebied. Deze tovenaars met draaitafels weten live letterlijk nummers ‘from the scratch’ op te bouwen en maken dat helemaal overtuigend door toevoeging van live-elementen. Kypski is al zes maal uitgeroepen tot ‘turntable champion’ van Nederland, dat zou voldoende moeten zeggen!Vrijdag 19 november 2004, Melkweg Amsterdam.

Laidback Luke / OLaBOLA / C-Mon & Kypski / Marcel / dj Palotai / Sena / dj Ms. Syche, aanvang 21.00, entree 12 euro + lidm.Meer info over het Thinking Forward project is te vinden op www.thinkingforward.nl

Bezoek ook www.melkweg.nl, www.a38.hu en www.popinstituut.nl

Comments

  • Heinos

    Heinos

    1 November 2004

    Leuk initiatief

Comments are closed