shapes of sound

Het thema voor de aankomende editie van S.O.S. zal Speak Other Singles zijn. Voor vrijdag 28 mei heeft de organisatie van dit feest wat onbekendere namen uitgekozen om te gaan draaien in de basement in de Nighttown in Rotterdam. Kadir Pelit, Thomas Vahe en Christiaan Boon zullen achter de draaitafels staan.

Speak Other Singles is het thema van de aankomende S.O.S, wat alweer voor de vijfde keer in de Nighttown Basement door Sound Architecture georganiseerd word. Vrijdag 28 mei 2004 zullen voor de eerste keer wat minder bekende namen van zich laten horen. De resident dj's, Estroe en Joris Voorn, zitten dat weekend naar alle waarschijnlijkheid in Detroit voor het Movement Festival.

Kadir Pelit is zoals zijn naam al doet vermoeden niet Nederlands, dat wil zeggen hij is van Turkse komaf maar wel in Nederland opgegroeid. En dat is maar goed ook anders was hij misschien nooit met dancemuziek in aanraking gekomen, en dat zou zonde geweest zijn. Kadir zijn talent is namelijk onmiskenbaar. Na diverse kleinere gigs is het nu tijd om door te breken in de grote clubs, waarmee een droom uit zal komen. Gevoel in zijn platen en mixen is van groots belang. Met een mix van electro, minimal- en clickhouse is hij de perfecte openings-dj voor deze avond en kan hij uitgroeien tot een hele grote naam in dit genre.

Kadir zal afgelost worden door de man die zijn hand niet omdraait voor het maken van een demo. Mark Christiaan Boon heeft door het online zetten van diverse mixen de aandacht gekregen van de Nederlandse dance-organisaties. Door de mensen nu niet meer vanuit zijn kamer te verblijden met zijn kunsten zal het qua bekendheid snel vooruit gaan met deze jongeman. Een goed voorbeeld hiervan is de set die hij ten gehore gaf tijdens de Cocoon European Tour in Las Palmas. Ondanks dat hij deze avond moest beginnen wist hij de mensen meer dan te boeien en zou deze set niet misstaan hebben in de grote zaal.

Thomas Vahe is waarschijnlijk de bekendste naam van de drie. Deze jongen heeft al meerdere malen tijdens Technopolis in Haarlem naast Bart Skils en Joel Mull gestaan die zeer over hem te spreken waren. Logischerwijs hebben we hier te maken met een dj die voor het hardere werk gaat en als afsluiting voor deze avond zorgt. Deze Hagenees mixt het liefst met drie decks waarop de meest uiteenlopende salsa/percussie georiënteerde technoplaten liggen. Expect the unexpected want naast de gangbare platen zal Thomas ook voor diverse onverwachte dingen zorgen.

Deze avond kenmerkt zich door dj's die vol passie bezig zijn met hun werk. Aangezien ze nog niet echt landelijk bekend zijn moeten ze zich keer op keer bewijzen. Hierdoor weet Sound Architecture een avond te creëren die garant zal staan voor een kwalitatief hoogstandje. Zorg dat je er vanaf het begin af aan bij bent om de stijgende lijn van deze avond mee te maken.

Comments

 • Paul Bergenh.

  Paul Bergenh.

  27 May 2004

  thomas vahe is ok ole-ole!

  hij heette toch eerst anders?

 • Marique

  Marique

  28 May 2004

  Mark Boon is de shit…! Jammer dat ik morgen moet werken, was m graag even gaan supporten! Topgozer…

Comments are closed